Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikentasoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset rekiajelut
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Instagram

Reipas Hessu

IMG_9250 (2) (513x630).jpg

Hessu, oikealta nimeltään Junttihurmuri, on oikea hurmuri :D Hessu on hyvärakenteinen, sporttinen noin 160 korkea piirtopää; reipas ja monipuolinen suomenhevosruuna. Hessu on syntynyt 2001, sukutiedot sukupostissa.

Ruunalta ei virta näytä loppuvan ja sen silmäkulmassa  on aina pieni pilke. Käsitellessä Hessu on asiallinen. Laumassa Hessu piti johtajan paikkaa, kunnes tomera Touhu tuli ja ajoi Hessun yli. Alkuvuosien virka-intoisuus on lauhtunut ja Hessu ottaa lunkisti uudet kaverit mukaan.

Monipuolinen veikko

Hessu on hyvä esimerkki suomenhevosen monipuolisuudesta. Se on ehtinyt tehdä monenlaisia hevosen hommia ja toiminut kaikissa niissä. Hessu on juossut kilpaa raveissa ja samaan aikaan hypännyt esteitä aluetasolla, kokeillut kenttää tutustumisluokissa sekä toiminut vikellyshevosena ja vääntänyt tietenkin koulua. 

Mukava ratsastaa

Hessu on erittäin kiva ratsastaa. Hessulla on oma moottori ja se omaa suomenhevoseksi laadukkaat, isot liikkeet. Siksipä Hessu ei olekaan ihan aloittelijoiden ratsu, vaikka onkin tottelevainen, mukava ja reipas ratsastaa.

Hessu on esteillä erittäin varma ja kokenut. Yli mennään mistä vaan ja miten vaan. Ellei kuski ole varma miten tehdään, Hessu pelastaa, aina. Se on kisannut aluetasolla 100 luokkaa ja kentässä tuttaria. Koulupuolella Hessu on HeA tasoinen, avot, sulut, väistöt ja taivutukset sujuvat rutiinilla.

Maastossa Hessu toimisi omasta mielestään aina porukan vetohevosena, mutta myös jonossa meneminen on jo opeteltu. Johtajana se on aina hereillä ja pitää myös kuskin hereillä:D Ajaessa Hessu on reipas ja viimeinen aluevaltaus rekiajelut sujuvat innolla. Hessu on mukana lähes kaikessa mitä hevosten kanssa keksitäänkään tehdä.

Hessun galleria

Pannaan vähän lisää kaasua, kyllä se sillä korjaantuu, sanoo Hessu jos työ menee vähän raskaaksi.

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon
b89337c6e91bdffc885618e63ac45f44698b50d4.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg