hevostilavierailuT

Vieraile perinteisellä suomehevostilalla ja tutustu kansallisrotuumme

Tule vierailemaan suomalaisella perhetilallemme ja tutustu alkuperäisrotuumme Suomenhevosiin. Tilavierailut sopivat kaikenikäisille ja kokoisille porukoille.  Kuulet tarinoita suomenhevosista ja pääset ruokkimaan hevosia. Suunnittelemme vierailun sisällön ryhmän koon ja ikäjakauman mukaan. Meiltä löytyy myös harvinaisen värisiä suomenhevosia, joista mielellään kerromme lisää.

Koko Perheen hevostilavierailu

Vieraile perinteisellä suomenhevostilalla ja tustustu hevostilan elämään. Vierailun aikana pääset kurkistamaan tilan toimintaan vain oman porukkanne kesken. Tutustumme rauhassa ystäviimme hevosiin sekä shettiksiin Ullaan ja Venniin. Vierailun aikana rapsuttelemme yhdessä hevosia ja pääsette syöttämään hevosia. Kokeilemme myös ratsastusta, pienille lapsille on pieni poni ja isommille lapsille tai aikuisille suomenhevosia. 

Yksilöllinen vierailu päättyy viihtyisään tallitupaan, jossa nautimme lämpimät juomat ja keksit ja tarinoimme ystävistämme suomenhevosista. Hevostilavierailut pyörivät vuoden ympäri. Vierailun kesto n. 1h.

Yksilöllinen Hevostilavierailu

Aikuiset 20€
Lapset alle 12v. 15€
Tilauksesta järjestämme teille myös lisätarjoilut tulilla (+5€/hlö). Sis. makkaranpaistoa, lämmin juoma sekä pulla. Minimilaskutus 3 aikuista.

Hevostilavierailu 

Aikuiset 25 €
Lapset alle 12v. 20 €, alle 3 v. ilmaiseksi
Ohjelma sisältää tarjoilut tulilla, makkara, juoma sekä pulla. 

hevostilavierailu tarjoiluineen

Järjestämme isoille ryhmille sopivia hevostilavierailuja. Vierailun aikana tustututaan hevostilaan ja ystäviimme suomenhevosiin, vierailun aikana päästään myös ruokkimaan hevosia. 
Hoidamme hevosia sekä pääsette kokeilemaan molempia, sekä ratsastusta että hevosajelua. Ratsastamme kentällä, tai suojaisassa maneesissa ja ajelemme turvallisilla suomenhevosilla maalaispihapiirissä kärryllä tai reellä vuodenajan mukaan. 

Hevostilavierailut pyörivät vuoden ympäri. Koko ohjelman kesto n. 1-2 h, ryhmän koosta riippuen. Min laskutus 3 aikuista(joko ratsastus tai ajelu) sekä kärryajelut että ratsastus yli 10 hlön ryhmille.

TARJOILUJA JA TARINOITA TULILLA

VIIHDY KANSSAMME PERINTEISELLÄ KYLÄSEPÄNPAJALLA RETKEN JÄLKEEN


Rentouttavan retken jälkeen hoidamme hevoset, ja jätämme matkakaverit talliin rouskuttelemaan heiniään. Jos ohjelmaanne on varattu tarjoilut, suuntamme nauttimaan maittavat eväät tulilla. Retkieväät tarjoillaan idyllisessä maalaisympäristössä, ryhmän koon ja toiveen mukaan. Pienet porukat nauttivat tarjoilut kyläsepänpajassa ja isommat porukat idyllisessä Punaisessa tuvassa. Ronivaaran tarjoiluihin kuuluvat lämmin juoma, makea yllätys sekä makkaranpaisto. Osaan retkistä kuuluu tarjoilut, kaikkiin ohjelmiin saa tarjoilut tilauksesta.
Kuusamon viimeisen kyläsepän pajassa voimme tutustua sepän työhön ja työkaluihin. Pihapiiristämme löytyvät myös lämminhenkinen tallitupa, viihtyisä nuotiopaikka, suojaisa tulipaikka ja hämyinen punainen tupa, jossa voi tutustua vanhoihin hevosvehkeisiin. 

Varustus ja turvallisuusasiat

Retkille on hyvä varata lämmintä vaatetta ja säänmukainen varustus. Erityisesti talvella lämpimät kengät ja käsineet sekä kypärälakki on hyvä muistaa ottaa mukaan. Hevosemme asuvat pihatoissa ja henkilökunta on sääkestävää. Tilamme sijaitsee vaaran päällä, jonne talven kovat pakkaset harvoin yltävät. Meillä on monta astetta vähemmän pakkasta, ja vaihtelevat reitit joista voimme valita säätilaan sopivat.

Tarvitsetko kuljetuksen?

Järjestämme tilauksesta kuljetuksia Ronivaaraan Rukan tai Kuusamon alueelta. Vahvistamme kuljetuksen varauksen jälkeen. Muistathan, että sesonkiaikana kuljetukset tulee varata hyvissä ajoin.

Kuvia ajeluohjelmista galleriassa