Ratsastuspalvelut

Koe oppimiseniloa suomenhevosten kanssa

Tallimme on SRL:n hyväksymä talli, joka on toiminut jo reilusti yli 10 vuotta. Tarjoamme monipuolisesti ratsastustunteja, joissa on yksilöllinen opetus. Vakiotuntilaisemme pääsevät myös säännöllisesti maastoilemaan. Tuntivalikoimasta löytyy sopiva kaikille, olitpa sitten koulu- tai esteratsastaja, istunnasta ja itsensä kehittämisestä tai hevosen liikkumisesta ja biomekaniikasta kiinnostunut harrastaja. Olemme SRL:n hyväksymä talli ja Suomen Vaellustallien liiton jäsen, sekä osallistumme aktiivisesti hevosten hyvivointia lisääviin hankkeisiin.
 Meillä on mukavat ryhmät, joissa on yksilöllinen opetus sekä koulutetut ja turvalliset hevoset. Perustuntien lisäksi järjestämme valmennusta, minitunteja, talutusratsastusta sekä maastoja. Tuntimme järjestetään joko isolla ulkokentällä tai valoisassa säänsuojassa maneesissamme. Käytössämme on hyvä ja monipuolinen este- ja hevostoimintakalusto, joiden avulla voimme toteuttaa monipuolisesti erilaisia tehtäviä tunneille. Vakiotunnit voit maksaa kätevästi kuukausimaksulla. Kysy tarkemmin. 

Ratsastustunninit ryhmissä 

Opetamme ratsastusta monipuolisesti tunneilla. Ratsastamme monipuolisesti koulua, esteitä, maastossa ja välillä myös ilman satulaa.
Hevosemme ovat kilttejä ja asiakastyöhön sopivia. Opetamme ja arvostamme ratsastuksen lisäksi hevosten käsittelytaitoja ja hevosmiestaitoja. 

Minitunnit ja Alkeisryhmät aloitteleville 
Perusryhmät  - Jatkoryhmät - Sennuryhmät 
Valmennusryhmät - Yksityis- ja istuntatunnit 
Hevostaito- ja hevoselämystunnit

Tuntilukujärjestys ja tuntitasot Tuntivalikoimasta löytyy kaikentasoisille ratasastajille sopiva tunti. Kysy rohkeasti itsellesi sopivaa tuntia tai ryhmää.
Meidät löydät myös hopotista!


Tuntihinnasto

Irtotunti ryhmässä - 24€ 
Vakiotunti ryhmässä - 22€ 
Yksityistunti 45 min - 45 € 
Yksityistunti 60 min - 55 € 
Pienryhmätunti - 30€

Aloittelijalle sopivat tunnit

Minitunti - 30 € 
30 min talutus - 30 € - Taunnin yhteydessä
15 min talutus - 10€ - Tunnin yhteydessä 
30 min ponin vuokraus - 10 € - Hevosmiestaitoisille huoltajille

Miellyttävät minitunnit

Opettelemme hevosen varustaminen ja ratsastuksen perusteet yksilöllisesti ryhmissä.  Opetamme ratsastuksen perusteet ja hevosen käsittelyn aloittelijoille minitunneilla. Yksilölliset tunnit sopivat kaikenikäisille, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ratsastusharrastus. 

Minitunnilla voi olla yksin tai kavereiden kanssa. Etenemme tunneilla ikätason ja taitojen mukaan rauhassa kiiruhtaen. Taitojen karttuessa siirrymme alkeisryhmään. 

Yksityistunnit ja pienryhmät

Pienryhmä tai yksityistunti ovat miellyttävä ja tehokas tapa edistyä ratsastajana. Tarjoamme monipuolisesti sekä yksityis- pari-, että pienryhmätunteja, joissa yksilöllinen opetus ja turvalliset hevoset. Pienryhmätunti on hyvä tapa paneutua juuri sinulle tärkeisiin asioihin ja parantaa sitä kautta ratsastusta. 
Opetusmenetelminä perinteisten lisäksi käytössä on istuntaan keskittyviä menetelmiä. Opetuksen tavoitteena on harmoninen ratsukko ja apujen täsmällisyys.
Yksilölliset tunnit Ronivaaran maneesissa/kentällä sään tai muulla tallilla sovittaessa. Muualla tapahtuville valmennustunneille lisätään matkakulut.

Pienryhmätunnit

Yksityistunti 45 min - 45 € 
Yksityistunti tai istuntatunti 60 min - 55 € 
Pienryhmävalmennus - 30 € - 3 - 4 hlöä 
Paritunti - 40 € - 2 hlöä 

Vierailevat valmentajat

Järjestämme säännöllisesti ulkopuolisia valmentajia, vakiokävijämme voivat osallistua valmennuksiin hevosillamme. Säännöllisesti valmentautuvat hevosemme tarjoavat vierailijoille mukavia ratsastusnautintoja. Ronivaaran hevosilla valmennuksiin etusijalla ovat vakituiset kävijämme. 

Kysy valmennuksista tarkemmin Sannalta.

Valmen nusryhmät ja vierailevat valmentajat                     

Pitkäjänteisen toiminnan myötä aktiivisia ratsastajia on siirtynyt valmennusryhmiin.  Pienryhmissä keskitytään ratsukon kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Valmennuksen tavoitteena on kehittää ratsukoita tavoitteellisesti. Valmennusryhmien toiminta on molemmin puolin sitoutunutta. Valmennusryhmään voi osallistua omalla tai tallin hevosella. Valmennusryhmissä harjoittelu jaotellaan kausiin ja treenataan sekä koulua että esteitä.  

Ronivaarassa on mahdollisuus osallistua vierailevien valmentajien valmennuksiin. Tilalla käy säännöllisesti valmentajia ja vierailevat ratsukot ovat myös tervetulleita valmennuksiin. Mm. seuraavat valmentajat: Maria Fraser-Baggström, Arto-Pekka Heino, Mari Sandberg ja Tiina Bergbacka. Artsin tai Marian valmennuksia Ronivaarassa on kuukausittain. Estevalmennuksissa käymme vierailemassa muualla mm. Pinja Immmosen silmän alla.