Tuntilukujärjestys

varaa tunnit ennakkoon p. +358 40 5300 603 tai info@@ruskalaukka.fi.

Tunnit, maastoretket, talutusratsastus ja hevosohjelmat joka päivä tilauksesta. Tuntilukujärjestyksen tuntien kanssa samaan aikaan voimme järjestää myös minitunteja, muita ratsastustunteja, talutusratsastusta sekä maastoja. Viikoittain vapaita irtotunteja ryhmissä tai viikonloppuisin päivällä. Ellei lukujärjestyksestä löydy sinulle sopivaa tuntiaikaa, niin soita, katsotaan mitä voimme järkkäillä :)

Viikkotunnit

Päivittäin: 10 -> Maastoretket, yksityistunnit, tilavierailut, rekiajelut, yksityistunnit varauksesta 
MAANANTAI 

13 - 15 Hevostoiminta, yksilö 
15 - 16 Lasten hevostoiminta 
16 - 17 Nuorten pienryhmä 
17 - 18 Aikuisten jatko, koulu, HeB 
18 - 19  Yksäri 

TIISTAI
9 - 12  Hevostoiminta, aikuiset
15 - 16 Lasten perus 
16 - 17 Lasten perus, HeC 
17 - 18 Junnujen estejatko, HeB 
18 - 19 Perusryhmä 

KESKIVIIKKO 
14 - 15 Hevostoiminta, yksilö 
15 - 16 Kehitysvammaisten pienryhmä 
16 -17 Hevostoiminta, lasten ryhmä 
17 - 18 Aikuisten jatko, koulu, HeB/A 

TORSTAI 
9 - 12 Hevostoiminta, aikuiset 
15 - 16 Minitunti/paritunti 
16 - 17 Perustunti
17 - 18 Lasten perus, HeC 
18 - 19 Estevalmennus, junnut, HeB/A 

PERJANTAI 
14 - 15 Minitunti (sopii aloittelijoille tai kokeneemmille) 
15 - 16 Irtotunnit
16 - 17 Lasten hevoskerho 

LAUANTAI 
11 - 12 Vanhempi-lapsiryhmä, HeC/B 
12 - 13 Lasten perusryhmä
13 - 14 Pienryhmä, vanhempi lapsi
15 - 16 Lasten HeC

SUNNUNTAI 
Kurssit, valmennus- yksityis- ja pienryhmätunnit  ja valmennukset

TUNTIEN TASOT JA PAINOTUKSET 

Tuntien pakkasraja on -20 astetta, joka ylittyy harvoin Ronivaarassa ja lähes koskaan tiiviissä hallissamme. Ronivaaran on korkealla ylängöllä ja seudun pakkaset ehtivät harvoin kiivetä vaaran päälle. Talvisin Ronivaarassa on aina 5-10 astetta vähemmän pakkasta kuin muualla Koillismaalla ja ainakin saman verran enemmän lunta! Maneesissa on 5 astetta vähemmän pakkasta kuin Ronivaarassa, eli lähes aina on aika mukava ratsastuskeli. :D 

Minitunti on yksilöllinen 1 - 4 hlön tunti, jonka aikana opetellaan varustamaan hevonen ja ratsastuksen perusteet rauhassa, perusteellisesti ohjaajan tai useamman ohjaajan kanssa. Minitunnilla opiskellaan myös askellajit ja ratsastuskentän tiet, joten minitunnilta siirtyminen alkeisryhmään sujuu vaivatta. 
Alkeisryhmä harjoittelee ratsastuksen alkeita. Ryhmässä keskitytään ratsastuksen perusapuihin. Askellajien opettelu, keventäminen ja hevosen ohjaaminen harjoitellaan perusteellisesti. Hevosen kanssa toimiminen ja hevosen hallinta jokaisessa tilanteessa. 
Perusryhmä harjoittelee ratsastuksen perusteita ja oikeaa istuntaa. Perusryhmäläiset varustavat jo hevosia itse, heitä autetaan tarvittaessa hevosten varustamisessa. Perusryhmäläiset ratsastavat perusmerkkitasolla. Ryhmässä harjoitellaan siirtymisiä, askellajeja ja ratsastuskentän teitä, perusryhmäläiset harjoittelevat HeC HeB asioita. Ryhmässä ratsastetaan monipuolisesti, myös puomeja ja esteitä sekä käydään säännöllisesti maastossa. 
Jatkoryhmä taitaa jo askellajit ja työskentelee niiden sisällä monipuolisesti. Ryhmäläiset osaavat laittaa hevoset valmiiksi itsenäisesti ja opettelevat ratsastamaan erilaisilla hevosilla. Ryhmässä harjoitellaan väistöjä ja taivutuksia ja siirtymisiä askellajien sisällä, istunta on vakaa ja apujenkäyttöön kiinnitetään huomiota. Esteillä ja puomeilla tehdään monipuolisia harjoituksia ja maastoilemme säännöllisesti. Jatkoryhmäläiset tekevät HeB- HeA tehtäviä. Vakiotunneilla käyvillä jatkoryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua valmennuksiin, joten ratsastamme usein samalla hevosella. 
Valmennusryhmässä keskitytään määrämuotoiseen treenaamiseen, erilaisten hevosten ratsastamiseen. Ryhmäläiset käsittelevät sujuvasti erilaisia hevosia. Kouluratsastustehtävät ovat haastavampia, taivutuksia, keskiasellajeja, lisäyksiä sekä erilaisia kavalettiharjoituksia. Esteillä tehdään vaihtelevien tehtävien lisäksi säännöllisiä rataharjoituksia. Valmennusryhmäläiset osaavat jo soveltaa oppimaansa ja ratsastavat pienin avuin HeB -> tasolta ylöspäin. Valmennusryhmäläiset osallistuvat kuukausittain vierailevien ulkopuolisten valmentajien valmennuksiin ja voivat käydä kisoissa Ronivaaran hevosilla. 
Hevoselämysryhmä on elämyksellinen ja rauhallinen pienryhmä, jossa painotus ei ole pelkästään ratsastuksen opettelussa, vaan myös yhteistyössä ja yhteyden löytämisessä hevosen kanssa. Toki opiskelemme myös ratsastusta sekä hevostaitoja, mutta rauhallisessa pienryhmässä opit myös mm. maastakäsin työskentelyä. Samalla opit ymmärtämään ja tulkitsemaan hevosen eleitä sekä ilmeitä ja opit oman kehonkäytöllä kommunikoimaan hevosen kanssa. Matkalla hevosten maailmaan, opit myös samalla lisää itsestäsi. 
Hevostoiminta soveltuu kaikille, jotka haluavat touhuta hevosten kanssa muutakin kuin pelkästään ratsastaa. Ryhmissä harjoitellaan sekä ratsastusta, että toteutetaan voimaannuttavaa hevostoimintaa. Ryhmä on lapsille hyvä paikka harjoitella ryhmässä toimimisen taitoja ja sosiaalisia tilanteita. Hevostoiminta on nuorille ja aikuisille voimaannuttava, ja rentouttava mahdollisuus avata lukkoja ja latautua arjen haasteisiin. Ryhmien koko elää osallistujien tarpeiden mukaan. Omat ryhmät eri kohderyhmille, lapsille, nuorille, sekä aikuisille. 

Kysy lisää!

Meidät löydät myös hopotista. Kysy rohkeasti itsellesi sopivaa tuntia.