Ystävämme suomenhevoset

Ronivaaran koulutetut ja turvalliset kansallisaarteet


Mukavaluontoisen ja ominaisuuksiltaan monipuolisen suomenhevosen kanssa on ilo työskennellä. Ronivaaran hevosvoimat ovat rauhallisia kavereita, jotka eivät pienistä hätkähdä. Monipuolisesta suomenhevosesta löytyy toimiva hevonen kaikenlaiseen monipuoliseen tavoitteelliseen harrastamiseen, hyvinvointiin ja eläinavusteiseen työskentelyyn. 
Hevosvoimistamme monipuolinen otanta kansallisaarteestamme suomenhevosesta. Meillä on eri ikäisia, kokoisia, näköisiä suomehevosia. Hevosvoimista löytyy sekä kokeneita konkaireita, että nuorempia hevosia kasvamassa Ronivaaralaiseksi ja opettelemassa hevoselämää.

arvokas käyttöhevonen

Nykyaikainen suomenhevonen on monipuolinen hevosrotu, jonka katsotaan sopivan lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin, mm. ratsu-, työhevos-, ravikäyttöön sekä vikellykseen. Näiden lisäksi lempeä suomenhevonen sopii ratsastuskouluun, hevosohjelmiin, eläinavusteiseen työskentelyyn ja tietenkin monipuoliseksi harrastuskaveriksi. 

MONIPUOLINEN kansallisaarre

Kansallisrodussamme on monenlaisia ja näköisiä suomenhevosia. Osaltamme yritämme edesauttaa rodun säilymistä, Ronivaarasta löytyykin monenlaisia ja näköisiä suomenhevosia. Olemme pyrkineet vaalimaan monipuolisten käyttöominaisuuksien lisäksi rodun harvinaisia värejä. 

SUOMENHEVOSESTA ON MONEKSI

Suomehevonen on rotumääritelmänkin mukaan monipuolinen, helposti käsiteltävä hevonen, jossa yhdistyvät voima, kestävyys, nopeus ja ketteryys. Eloisa, rehellinen ja yhteistyöhaluinen rotu on täydellinen rotuvalinta monipuoliseen harrastamiseen ja eläinavusteiseen työskentelyyn. 

Valikoidut Ronivaaralaiset

Ronivaaran suomenhevoset on tarkkaan valikoitu ja koulutettu käyttötarkoitukseensa. Nuoret hevoset kasvavat Ronivaarassa perehtyen toimintaan jo nuoresta lähtien. Koulutamme hevosia yhteistyökasvattajallemme, ja sitä kautta valikoituu myös omaan käyttöön täydellisisesti sopivat hevoset. 

Hevoset ovat monipuolisia, turvallisia, hyvin työhönsä koulutettuja. Hevosemme toimivat myös vaativissa asiakastilanteissa. Turvallisisen ratsun ja yleishevosen lisäksi hevosia on perehdytetty erityisesti hevosavusteiseen yksilö sekä ryhmätoimintaan. Hevoset tekevät avustajineen sosiaalipedagogista hevostoimintaa monipuolisesti erilaisten asiakkaiden ja ryhmien kanssa.

Hevostaitojen opastajat

Hevosemme on vuorovaikutuksellisia, kilttejä, tasapainoisia ja vastaavat apuihin lempeästi.
Ronivaarassa voit myös harjoitella hevosmiestaitoja, hevosten kanssa kommunikointia sekä lukemaan hevosten elekieltä. Arvostamme hyviä hevosmiestaitoja, harrastus on mielestämme paljon muutakin kuin ratsastamista. 
Toimintaamme ohjaa positiivinen psykologia, lähtökohtana on ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä talliyhteisö. Osallistuvan toiminnan kautta jokainen saa omalla tavallaan oppia, oivaltaa asioita ja kohdata aidosti muut omaan tahtiinsa.

Turvalliset ja toimivat

Hevosiamme valmennetaan ja koulutetaan monipuolisiksi käyttöhevosiksi. Ratsastamisen lisäksi kaikki hevosvoimat toimivat liinassa, irtojuoksutuksessa, pyöröaitauksessa ja maasta käsin – siksi niiden kanssa on hyvä harjoitella hevosmiestaitoja. 
Suomenhevosillamme voi ajella reellä ja kärryillä, tai kokeilla vaikka hiihtoratsastusta. Hevosten kanssa voi tehdä hevostoimintaa, harrastaa kouluratsastusta, esteitä, kisata, maastoilla vauhdikkaasti tai rentoutua samoillen rauhallisesti vaaroilla ja metsissä. Hevosilla voi myös pelata jalkapalloa, vikeltää, agilityä ja monen muunlaisia erikoisuuksia.  

Kesäkuvia suomenhevosista

 

 

Talvikuvia suomenhevosista