Ronivaaran henkilökunta

olet lämpimästi tervetullut vieraaksemme Ronivaaraan

Ronivaaran porukka toivottaa vierailijat lämpimästi tervetulleeksi pihapiiriin. Perheyrityksemme Ruska Laukka Ky on 2005 perustettu Kuusamossa toimiva yritys, joka tarjoaa monipuolisia suomenhevos- ja hyvinvointipalveluja Kuusamossa. Suomenhevoset, eläiavusteisuus, hyvinvointia tukeva toiminta ja yhteisöllisyys vahvaa osaamisaluetta ja näkyvät yrityksen päivittäisessä toiminnassa.  Toinen perheyrityksemme Petäjäkylä Ky tarjoaa majoituspalveluja Petäjälammen rannalla, tutustu www.petajalampi.fi sekä hotellimajoitusta pienessä perhehotellissamme Kuusamon keskustassa, tutustu www.kuusanka.fi

Palveluksesssanne reippaat ronivaaralaiset

Tilan emäntä Sanna

Sanna vastaa yrityksen toiminnasta, sen suunnittelusta ja kehittämisestä. Hän osallistuu myös aktiivisesti eläinavusteistenpalveluiden alan kehittämiseen. Hän on harrastanut hevosia nuoresta lähtien ja valmentautunut eri ratsastuksen lajeissa. CR-ohjaajan sydäntä lähellä ovat hevosten hyvinvointi, kouluttaminen ja hevoslähtöinen ratsastus. Hän keskittyy nykyään henkilökunnan kouluttamiseen.
Sanna on  nuorisotoiminnan ohjaaja, painopisteenä erityisnuorisotyö. Hän on työskennellyt pitkään erityisopetuksessa sekä  IT-alalla tuotepäällikkönä ennen yrittäjyyttä, suorittaen MKT-tutkinnon, kasvatustieteiden, sosiaalipolitiikan sekä tietojenkäsittelytieteiden opintoja Oulun yliopistossa.
Viimeisimpinä hän on käynyt Ypäjällä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja-koulutuksen (SPHT-ohjaaja),  ratkaisukeskeinen neuropsykiatrisen valmentajan (Nepsy-) koulutuksen sekä luontohoiva-ohjaaja-koulutuksen. Lähituleivaisuudessa siintää luonto- ja eläinavusteisen työnohjaajan opinnot.

Tilan isäntä harri ja pojat

Harri on myös ammatiltaan yrittäjä. Perheen toinen yritys Petäjäkylä tarjoaa monipuolisia majoituspalveluita Petäjälammen rannalla. Harri vastaa pihapiirin rakennusprojekteista sekä korjauksista. Huolto, rakentelut ja ympäristön huoltotyöt ovat Harrin rutiineja. Voit törmätä ystävälliseen isäntään puuhaamassa pihapiirissä. Hän osallistuu tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja ajeluihin. Rauhallinen isäntä on toinen Ronivaaran vankkumattomista pilareista.  Tilan nuoripolvi Onni ja Oskari osallistuvat toimintaan omalla tavallaan touhuten. Poikien vastuualueena on erityisesti hevosten siedättäminen erilaisiin liikkuviin ja lentäviin esineisiin ja mitä kummallisempiin päriseviin ääniin. Tämän työ vilkkaat veljekset ovat suorittaneet kiitettävästi ja siksipä hevosemme toimivat hyvin myös muuttuvissa tianteissa.

Tilan tyttö nea

Talon tyttö Nea vastaa käytännössä tallin perustoiminnoista. Hän on kasvanut hevosten keskellä ja ratsastanut suurimman osan elämästään erilaisia hevosia. Nea ratsastaa ja valmentautuu monipuolisesti muualla ja meillä vierailevien valmentajien opetuksessa. Sydäntä lähellä ovat esteet sekä kouluratsastus. Nea on suorittanut jo ratsastuksen ohjaajan opinnoista hevosalan opinnot ja suorittaa reaaliaineita työn ohella, samalla työskennellen perheyrityksessä.
Nea on jo lunastanut paikkansa perheyrityksessä ja vastaa jo tallin päivittäisestä käytännön pyörittämisestä. Hänen sydäntä lähellä on myös opettaminen ja erilaisten asiakasryhmien kanssa toimiminen. Hän hoitaa jouhevasti sekä suomalaiset, että ulkomaalaiset asiakkaat.
Nea kouluttaa myös tilan hevosia. Hän aloittaa myös nykyään nuoret hevoset ja kouluttaa myös yhteistykumppanimme hevosia esitetäväksi mm. laatuarvosteluissa.

Aino

Ronivaaran oma kasvatti Aino työskentelee tallilla ja suorittaa sekä lukio-opintoja että ratsastuksen ohjaajan opintoja tavoitteena kolmoistutkinto. Reipas ja iloinen Aino on ehtinyt touhuta hevosten kanssa monenmoista ja nähdäänkin mukana kaikessa touhussa. Aino treenaa määrämuotoisesti sekä koulua että esteitä. Aino nähdään maastoissa ja tunneilla ja muissakin tapahtumissa Ronivaarassa. Aino osallistuu myös hevosavusteiseen työhön. Aino osallistuu myös nuorten hevosten kanssa kouluttamiseen.

veera

Veera työskentelee tallilla, osallistuu päivittäiseen hevosten hoitoon ja asiakaspalveluun. Hän on aikaisemmalta ammatiltaan kokki, joten ohjelmien tarjoilut ja leirimuonitus on hänen käsialaa. Veeraa nähdään minitunneilla, maastoissa, tunneilla ja kaikenlaisessa hevostoiminnassa ja hevosavusteisissa töissä. Veera täydentää työskentelyn ratsastuksenohjaajan tutkintoa. Hän työskentelee myös eritysryhmien kanssa ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutus on lähitulevaisuuden suunnitelmissa. 

Mari

Mari on kohta valmistuva, eläinavusteiseen työskentelyyn perehtynyt toimintaterapeutti. Marin työparina tallilla pyörivät kuntoutuskoirat Halla, Tähti ja Salka. Aiemmalta koulutukseltaan Mari on koiravaljakko-opas ja kotoa löytyykin lauma rekikoiria, joiden kanssa hän kilpailee SM-tasolla. Hän on suorittanut myös Koirat Kasvatus-ja Kuntoutustyössä ry:n Koira-avusteisen työskentelyn täydennyskoulutuksen, joka antaa valmiuksia ammatilliseen työskentelyyn koirien kanssa kasvatus-, sosiaali- ja terveysaloilla.