Ruska Laukka - Monipuoliset Suomenhevospalvelut Kuusamo, Ruka

Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Sievä Sapiina

Sapiina, tutuille Sapsu, on vuonna 1995 syntynyt suomenhevos- tamma, hevoslaumamme vanhin mummo. Sukutiedot sukupostissa.

Sapiina on luonteeltaan erittäin nöyrä ja kiltti ja suhtautuu kaikkeen uuteen uteliaasti ja tyynen rauhallisesti. Sapiina on eläkeläinen, jonka työvelvoite on loppunut. Sapsu toki tekee vielä mieleisiään hommia, niitä mitkä on mukavia ja sopivat hänelle, kuten kevyet maastoreissut, hupiajelut ja hevostoiminta. Pikkupuuha pitää eläkeläisen mielen ja kehon virkeänä.

Taitava puurtaja

Sapsu on ollut innokas ja varma hyppääjä, joka ei atanut ratsastajan virheiden häiritä hyppysuoritusta.

Koulupuolella tamma oli myös aikanaan taitava HeA asiat + avot, sulut, väistöt, etu- ja takaosakäännökset, vastalaukat sekä estevaihdot. Nyt askel on jo lyhentynyt ja kunnon reenaamiset on jätetty jo aikaa sitten nuoremmille.

Luotettava opettaja ja työkaveri

Sapiinalla on erittäin tasaiset liikkeet ja suuri sydän. Se on leppoisa luottoratsu, jonka selkään voi laittaa kaikki vauvasta vaariin. Sapiina on varsinainen monitoimipolle, joka on omillaan lajissa kuin lajissa, eikä hätkähdä mitään uutta. Sapiinalla voi sekä ratsastaa että ajella reellä, kärryillä tai millä vaan härvelillä.

Sapiinan olemus (”Luota minuun, tiedän mitä teen.”) rauhoittaa jännittyneenkin ratsastajan. Sapiina antaa anteeksi ratsastajan haparoivat avut, ja auttaa aloittelevaa ratsastajaa arvaamalla (ja tekemällä) mitä tämä on vailla. Sapsu on auttanut monta aloittelevaa ratsastajaa harrastuksen pariin, ja häntä muistellaan nyt jo lämmöllä.

Sapiina tekee sosiaapedagogista hevostoimintaa Sannan kanssa ja joitain hyvänmielen ajeluja, maastoja ja tunteja. Rauhallinen Sapiina nauttii ihmisten kanssa kiirettömästä olemisesta  ja seurustelusta

Symppis lauman vanhin

Lauman varmajalkaisin ja vanhin tammamamma tietää joka tilanteessa miten toimia, siksipä kaikki heppakaverit turvaavat siihen tosipaikan tullen. Sapiina ei ole syyttä saavuttanut suurta ihailijajoukkoa!

Luonteeltaan Sapiina on miellyttävä, nöyrä ja sovittelevainen, joka kuitenkin innostuu tehtävistä. Sapiina ei osallistu ollenkaan lauman jäsenten välisiin valtataisteluihin. Hänellä on oma arvonsa lauman henkisenä turvana  ja kaikki  kunnioittavat sitä. Kesällä Sapiinalla on itseoikeutettu paikka pihapiirin ruohonleikkurina Vennin kanssa.

Sapiinan galleria

 

Sapiinan motto: Katellaan rauhassa, asioilla on tapana järjestyä parhain päin ...

 

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png