Voimaannuttava hevostoiminta

mielekästä tekemistä, Elinvoimaa ja virkistystä hevosten kanssa

Ronivaaran hevostoiminta on hevosten kanssa tapahtuvaa elämyksellistä toimintaa, joka soveltuu erinomaisesti kaikenikäisille, lapsille, nuorille sekä aikuisille. Hevostoimintaa voidaan tehdä monipuolisesti yksilötyöskentelynä tai ryhmässä, asiakkaan kulloistenkin tarpeiden mukaan. Hevostoimintatunnilla on hyvä opiskella itsestään tai syventää hevostaitoja yksilöllisessä opetuksessa, mm. hevostaidot, hevostenkäsittely ja täsmällinen apujen käyttö ovat tärkeitä. Hevostoiminnassa keskitymme hevosen kanssa kommunikointiin ja hyvinvoinnin tuottamiseen hevosen kanssa. 

Mukaavaa tekemistä hevosten kanssa

Järjestämme monipuolisesti hevostoimintaa viihtyisässä talliyhteisössämme. Esimerkkejä toiminnasta on mm. hevostaitotunnit ja hevostaitoryhmät, hevostilavierailut, perheretket, teemapäivät, virkistyspäivät ja kurssit.
Hevostoimintaryhmä on elämyksellinen ja rauhallinen pienryhmä, jossa painotus ei ole pelkästään ratsastuksen opettelussa, vaan myös työskentelyssä hevosen kanssa, yhteistyössä ja yhteyden löytämisessä. 
Toki opiskelemme myös ratsastusta sekä hevostaitoja, mutta rauhallisessa pienryhmässä opit myös mm. maastakäsin työskentelyä ja vaikuttamista hevoseen. Hevostoimintatunnilla on hyvä oppia taitoja yksilöllisessä opetuksessa. 
Hevostoiminnan tavoitteet voivat olla monenlaiset. Tutustuminen hevosiin, hevosmiestaitojen kartuttaminen, voimaantuminen ja mukava yhdessäolo. Myös talliympäristössä yhdessä puuhaaminen hevosten kanssa on tärkeä osa toimintaan. 

Hyvänmielen hevostoiminta

Matalan kynnyksen hevostoiminta soveltuu sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Hevostoiminta on myös mukava harrastustoiminta erityisryhmille. Meillä on erilaisia hevostoimintaryhmiä kaikenikäisille, kysy rohkeasti sinulle sopivaa harrastusmuotoa! 

Turvallinen ja salliva talliympäristö

Yhteisömme on salliva, tule sellaisena kuin olet, tulet hyväksytyksi juuri sellaisena. Turvallisen ympäristön toiminnalle tarjoaa toimiva talliyhteisö. 

Kenelle soveltuu

Hevostoiminta sopii hyvin erilaisille ryhmille, eri ikäisille ja kokoisille. Se soveltuu yksilö- tai paristyöskentelyyn, yhteisöille, työporukoille, harrastusporukoille ja perheille.

Hevosten kanssa toimiminen tarjoaa mm. 


- Elämyksiä, virkistävää ja mukavaa tekemistä
- Voimaannuttavaa läsnäoloa  ja rauhoittumista
- Iloa ja energiaa, onnistumisia
- Lepoa, rentoutumista ja arjen katkaisua
- Yhdessä tekemistä ja jakamista
- Itsensä ylittämistä, onnistumisia
- Hetkeen pysähtymistä, nauttimista
- Itsetuntemusta ja omaa aikaa

Tutustu Ronivaaran hevosvoimiin!

TAVATAAN ja voimaannutaan TALLILLA 

Hevosten kanssa työskentely on voimaannuttavaa ja virkistävää. Hevosten kanssa toimiminen tukee myös ihmisten sosiaalista kasvua sekä hyvinvointia. 
Resilienssi arkipäivän haasteisiin kasvaa voimaantumisen myötä. Hevosista saat apua myös arkipäivän jaksamiseen. Opit ymmärtämään ja tulkitsemaan hevosen eleitä sekä ilmeitä ja opit oman kehonkäytöllä kommunikoimaan hevosen kanssa. Matkalla hevosten maailmaan, opit myös samalla lisää itsestäsi.

Pysähtyminen arjen keskellä

Intensiivinen työskentely vie ajatukset pois arjen asioista. Hevoset opastavat meitä elämään tässä hetkessä. Hevosen kanssa on vain tämä hetki, mikä on käsillä, ei eilistä eikä huomista.

Hevosavusteinen Nepsy-valmennus

Teemme myös hevosavusteista ratkaisukeskeistä neuropsykiatrista valmennusta. Yksilöllinen suunnitelmaan voi sisältää sekä tallilla tapaamisia sekä asiakkaan omassa elämänpiirissä tapahtuvaa toimintaa.

Tutustu tarkemmin Nepsy-valmennukseen!

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Hevostoiminta voi olla myös yhdistelmä eri toimintatavoista asiakkaan tai perheen tarpeet huomioiden. Vahvemman tuen hevostoimintaa on sosiaalipedagoginen hevostoiminta, joka voidaan integroida osaksi muuta toimintaa. Yksilöllinen toiminta voi sisältää molempia hevostoiminnan muotoja tai tukea perheen eri jäsenille. Kysy rohkeasti lisätietoja toimintamuodoista ja tule käymään, keskustelemme mikä tapa toteuttaa sopii parhaiten sinun tai teidän perheen tilanteeseen. 

Tutustu tarkemmin sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan! 

Kuvia hevostoiminnasta

Kuntouttavat karvakorvat

Nuo arvokkaat ystävämme arjen toiminnassa

Ronivaaran luonto- ja maalaispihapiiri ja toimintaympäristö on molemmille, sekä eläimille, että ihmisille viihtyisä ja toiminnallinen. Meille tärkeää on sekä hevosten että ihmisten hyvinvointi. Hevosemme ja muut eläimet ovat tyytyväisiä, turvallisia ja työhönsä koulutettuja. Olemme SRL:n hyväksymä hevosavusteisia palveluja tuottava talli. Vaikutamme osaltamme aktiivisesti myös hevosten hyvinvoinnista tietoisuuden lisäämiseen. Osallistumme aktiivisesti myös eläintenhyvinvointia edistäviin hankkeisiin ja tiedottamiseen. 

Hevosemme ja koiramme ovat tyytyväisiä, turvallisia ja asiakastyöhön koulutettuja. Ronivaarassa työskentelee turvallinen joukko erilaisia ja erikokoisia karvakorvia, sekä tietenkin heidän 2 jalkaisia ystäviään.

 Tutustu tarkemmin meihin Tietoa meistä - valikossa. 

Tärkeä talliyhteisö ja yhteisöllisyys

Eheyttävä talliympäristö koostuu sen jäsenistä

Tärkeässä osa hevostoimintaa on viihtyisä ja tiivis talliyhteisö, tallilla olevat muut ihmiset ja toimintaa ohjaavat aikuiset. Kokemus yhteisöön kuulumisesta on voimaannuttava ja ehjäävä.

Hevosten ja eläinten läsnäolo vaikuttaa positiivitsesti henkilökohtaiseen kehitykseen, ja löydät itsestäsi uusia voimavaroja ja keinoja omien haasteiden kohtaamiseen. Tallihteisö on hyvä paikka henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen. 

Yhteisömme on positiivinen ja salliva, voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Viihtyisä ympäristö on hyvä paikka harrastaa ja viettää aikaa. Toiminnan oleellinen osa on osallisuus ja hyvivoinnin tuottaminen eläimille ja muille ihmisille.

Kuinka päästä mukaan?

Monta tietä  osallistua eläinavusteiseen toimintaan

Eläinavusteista toimintaa, kuten hevostoimintaa, sosiaalipedagogista hevostoimintaa, koira-avusteista toimintaa sekä Nepsy-valmennusta voidaan toteuttaa monipuolisesti. Toiminta voidaan tehdä sekä yksilö, että ryhmätyöskentelynä. Toiminta voi olla myös yhdistelmä eri luonto- ja eläinavusteisista toimintatavoista sekä Nepsy-valmennuksesta asiakkaan ja perheen yksilölliset tarpeet huomioiden. Toiminnsta tehdään aina yksilöllinen suunnitelma. Kysy rohkeasti,  mikä tapa sopii parhaiten sinun tai teidän perheen tilanteeseen. 

Toimintaan voi tulla itsemaksavana tai maksusitoumuksella mm. sosiaali- tai terveydenhuollosta tai koulupuolelta. Jos olet kiinnostunut toiminnasta, tai koet että siitä olisi hyötyä läheisellesi, voit kysyä Sannalta mahdollisuuksista maksusitoumukseen. Toiminta ei kuulu kela-korvaavuuden piiriin.