HEVONEN hyvinvoinnin tuottajana

Hyvinvoivat suomenhevoset KUNTOUTUMISEN TUKENA JA ammatilaisten TYÖKAVEREINA

Heovosten kanssa työskentely on voimauttavaa ja palkitsevaa. Hevonen tarjoaa tukea, luottamusta, läheisyyttä ja ymmärrystä. Hevosten kanssa tulee ylittäneeksi itsensä ja oppii uusia taitoja. Hyvinvoivat hevoset ovat äärimmäisen herkkiä tunteiden tulkkeja, joiden kanssa on turvallista kulkea.

hevonen tavattavissa

Läsnäolo on hevosille automaatista ja luontevaa. Ne elävät tässä hetkessä vailla taakkaa eilisestä tai huolta huomisesta. Hevosen kanssa toimiessa on oltava aidosti läsnä ja vuorovaikutuksessa hevosen kanssa. Hevosen kanssa toimiessa ihminen löytää itsestään herkkyyttä hevosen kommunikoinnin ja reaktioiden lukemiseen. Siksi hevonen on oiva kaveri opettamaan läsnäoloa, empatiaa ja toisen ymmärtämistä.

Yhdessä 

Hevonen on laumaeläin, joka rakastaa rauhaa, rutiineja ja reiluja kavereita. Hevonen on lahjakas peilaamaan ihmisten ajatuksia ja tunteita. Herkkänä eläimenä se reagoi myös ihmisen henkilökohtaisiin sisäisiin prosessihin, joita välttämättä emme itse tunnista. Hevosten kanssa työskennellä voimme sanoittaa monia asioita ja tuntemuksia.
Saaliseläimena se on valpas ja tarvittaessa reaktiivinenkin. Siksipä sille on kehittynyt herkkä kehonkieli, sillä on vahvat sosiaaliset taidot ja värikäs tunneviestintä. Hevoset ohjaavat ihmisiä oppimaan kinesteettisesti, eli kehon kielen kautta.
Hevosten kanssa työskentely ja niiden kommunikoinnin seuraaminen on voimaannuttavaa, rentouttavaa ja valaisevaa.

Vuorovaikutustaitojen mestari

Hevonen on aina vuorovaikutuksessa aito ja välitön, se ei syrji eikä arvostele tai arvota ketään ulkoisten tai sisäisten ominaisuuksien kautta. Hevonen elää tässä hetkessä, se reagoi ja antaa palautteen heti. Hevonen viestii kehonkielellään ja palkitsee käytöksellään ihmistä  aidosta vuorovaikutuksesta. Hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus sisältää paljon monitahoista ei sanallista- ilmaisua. 
Hevonen opettaa myös tunnesäätelyä ja hallitsemaan impulsiivisuutta. 
Hevosten vaikutus on voimaannuttava ja niiden kanssa työskennellessä aika pysähtyy, parhaimmillaan vuorovaikutus on saumatonta, sanoja ei tarvita. Hevosen avulla opimme olemaan itsellemme armollisempia ja luomaan uusia tapoja toimia haastavissa tilanteissa.

Tutustu tarkemmin Ronivaaran hevosvoimiin!

Positiivisesti palkitsevaa

Hevosen kanssa työskentely on äärimmäisen palkitsevaa. Onnistumiset ja myönteiset kokemukset eivät kuitenkaan tule automaattisesti. Hevonen haastaa meidät näkemään vaivaa asioiden eteen. Samalla opit  lisää itsestäsi, itsetuntemus ja itseluottamus kasvaa, positiivinen minäkuva ja positiivinen ajattelu sekä suhtautuminen omaan elämään kasvaa.