Nessu neiti


Luomansuun Lumo, alias Nessu, on vuonna 2011 syntynyt punarautias tamma. Nessu oli Ronivaaraan tullessa 1,5 vuotias, saapumisesta asti neiti on opiskellut monipuolisen harraste ja eläinavusteisen työskentelyn toimia. Nyt hän on aikuinen hevonen jonka säkäkorkeus on 160 cm. Tammasta on kasvanut luotettava ja rauhallinen ja erittäin monipuolinen luottohevonen kaikkeen työskentelyyn. Tiedot löydät sukupostista. Luonteeltaan Nessu on tunnollinen, kiltti ja fiksu tamma, jolle sopii kaikki monipuolisen harrastehevosen hommat. Tamma viihtyy laumassa kavereiden kanssa, hengailee ja on aina valmiina lähtemään töihin. Pihatossa asuminen on hevoselle mieluista.

MONIPUOLINEN TYÖMYYRÄ
Nessu on käynyt ajokoulun ja ajelut sujuvatkin mallikkaasti sekä reellä, että kärryillä. Tammaa nähdään rekiohjelmissa, ajelutapahtumissa, valmennuksissa, hevostoiminnassa maastoissa ja ratsastustunneilla. Nessu on hyvä esimerkki suomenhevosen monipuolisuudesta. Nessulla on mutkaton ja helppo ratsastaa. Tamma sopii sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille. Nessu taitaa tällä hetkellä koulupuolen asiat HeA tasolla, sekä tekee väistöt ja taivukset. Rataesteet sujuu mallikkaasti re80 cm luokkaa. Vaikka ratsun taidot on jo hallussa, opiskellaan ja valmentaudutaan lisää säännöllisesti. 

MAASTOJA JA MONENLAISTA PUUHAA
Maastossa Nessu on kuin kotonaan, saattaapa välillä ottaa oksanpalankin matkaevääksi jos ehtii. Kaikki käy, joko yksin tai porukassa, hitaasti tai reippaasti. Nessu tekee myös töitä eläiavusteisten ryhmien ja asiakkaiden kanssa; sosiaapedagogista hevostoimintaa ja muita toimintamuotoja Ronivaaran naisten kanssa. Lisäksi Nessu on Ronivaaran jalkapallomestari, hän on haka hevosjalkapallossa sekä hevosagilityssä. Nessu onkin oiva esimerkki suomenhevosen monikäyttöisyydestä.

ELÄMÄ ON OPPIKOULUA
Nessun on käynyt jo elämän oppikoulua sekä laumassa, että ihmisten kanssa. Tammasta on kasvanut näinä vuosina luottohevonen kaikenlaiseen hevostoimintaan, mitä nyt vaan keksitäänkään puuhata. Nessun ystävä on Luksu-herra.

Kuvia Galleriassa