Ruska Laukka - Monipuoliset Suomenhevospalvelut Kuusamo, Ruka

Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Leirit ja kurssit

Alkeisleirit 11. - 14.6. sekä 25. - 28.6. (ma-to)
Aloitteleville ratsastajille ja hevosista kiinnostuneille.

Hevostoimintaleiri 4.-7.6. (ma-to)
kesaleiri250x185.gif

Jatkoleiri 11. - 14.6. (ma-to)
Perustaidot omaaville ratsastajille. Koulu- ja estepainotteisille omat ryhmät.

Valmennusleiri 25.- 28.6. (ma-to, yöleiri)
Kokeneille ratsastajille, kisaamisesta kiinnostuneille

Vanhempi-lapsileiri 9.- 11.7.  (ma-ke)
Yhdessäoloa ja hevoselämää. Yhteistä puuhaa, omat ryhmät sekä lapsille että aikuisille.

Kesä aikana järjestämme yksilöllisiä 3 päivän alkeis, jatko-ja hevostoimintaleirejä ja kursseja pienryhmille hintaan 50€/pvä yht. 150€/pvää. Kysy tarkemmin!

Leiripaikka ja viihtyisä pihapiiri

Leirimme pidetään kotitilallamme, vaaramaisemien keskellä idyllisessä maalaismaisemassa. Pihapiiri tarjoaa viihtyisän ja rauhallisen ympäristön hevosten kanssa touhuamiselle. Leirimme ovat yksilöllisiä, leiriläisten kanssa luotettavat aikuiset ja ohjaajat. Pienessä ja turvallisessa porukassa taitojen oppiminen on mielekästä ja tehokasta. Kesän mittaan leireillämme vieraileekin kattava joukko hevosystäviä ympäri suomea. Kysy hintaa myös omalla hevosella osallistumiseen.

Leiripäivän aikana nautimme maukasta kotiruokaa. Päiväleiriläisille tarjoamme päivän aikana lämpimän lounaan ja yöpyville leiriläisille tarjoilemme  myös päivällisen sekä aamu-ja iltapalat. Päiväleirien ohjelma järjestetään klo 9 – 16.00 välisenä aikana, yö-leirien ohjelma on iltaan asti.

Järjestämme eri-ikäisille ryhmille viikonloppukursseja ryhmän mielenkiinnon mukaan. Kysy juuri teille sopiva kurssi!

IMG_9533.JPGAlkeis- ja yleisleirit

Leiri on hyvä perustaitoja opetteleville ja jonkin verran ratsastaneille. Leirillä keskitytään hoitamaan hevosia ja tutustutaan hevosten lisäksi erilaisiin varusteisiin ja tarvikkeisiin. Leirillä opetellaan pienissä tasoryhmissä sekä ratsastustaidon perusteita että kokeneempien kanssa vahvistamme nykyisiä ratsastustaitoja.

Opiskelemme leirillä myös hevosmiestaitoja ja hevosen hallintaa eri tilanteissa. Hevosiemme kanssa voi puuhata monenlaisia asioita. Hoidammekin ja käsittelemme hevosia useaan otteeseen päivän aikana. Perehdymme syvemmin hevosten hoitamiseen, varusteisiin ja tarvikkeisiin sekä hevosten elin ja talliympäristöön sekä sen hoitoon.

Leireillämme saat rauhassa hoitaa hevostasi ja varustaa hevosesi tunneille. Tutustumme myös tallirutiineihin ja hevosten elämään Ronivaarassa. Ohjaajia ja avustajia on riittävästi, jolloin saat paljon henkilökohtaista opastusta. Opettelemme hevosten käsittelyä ja teemme myös talutusharjoituksia ja muuta kivaa puuhaa hevosten kanssa.

Jokainen leiriläinen saa leirin ajaksi oman hoitohevosen. Leirillä ratsastetaan tai työskennellään hevosten kanssa 2h päivässä, koulu- ja puomitunneilla, maastossa sekä hevostoiminnassa. Leirillä on tietenkin myös mukava leirikaste :)

Viimeisenä päivänä järjestämme leirikisat tai maaston toiveiden mukaan. Pääset myös kokeilemaan poniajelua. Tutustumme leirin aikana myös liinatyöskentelyyn ja hevosagilityyn. Opiskelemme hevosiin ja ratsastukseen liittyviä aiheita sekä teoriassa että käytännössä.

  • Päiväleiri ylläpidolla, sis. lämpimän ruuan 200€ 
  • Päiväleiri omilla eväillä 160€

IMG_2967 (855x1280).jpgJatkoleiri (4 pvää)

Leiriläisillä on ratsastuksen perusteet hyvin hallussa. Perehdymme ratsastamisen lisäksi hevosten käsittelyyn maastakäsin, liinatyöskentelyyn sekä ajamiseen. Opiskelemme hevostaitoja, hoidamme ja käsittelemme hevosia pitkin päivää. Leirillä ratsastetaan ja työskennellään kaksi kertaa päivässä. Teemme vaihtelevia tehtäviä leiriläisten mielenkiinnon mukaan joko este- tai kouluryhmissä. Ryhmät jaetaan tarvittaessa myös tason mukaan.

Leirillä käydään päivä- tai yö-maastossa, puuhataan hevosten kanssa ja ratsastetaan ilman satulaa. Leirillä on leirikaste  ja hevospuuhaa kokopäivän. Leirillä perehdytään syvemmin  ratsastukseen ja hevosiin liittyviin erilaisiin varusteisiin ja teoriaan. Hoidamme erilaisia hevosia useaan otteeseen päivän aikana. Leirin päätteeksi järjestämme leiriläisten leirikisat.

Ratsastukset, teoria- ja käytännönharjoittelut suoritetaan aina pienryhmissä. Jokaisella leirillä on sekä este- että yleisryhmiä. Opiskelemme hevosiin ja ratsastukseen liittyvä aiheita sekä teoriassa että käytännössä.

  • Päiväleiri ylläpidolla, sis. lämpimän ruuan 200€ 
  • Päiväleiri omilla eväillä 160€ 

IMG_0448.JPG

Valmennusleiri (4 pvää)

Valmennusleiriläisillä on ratasastustaidot hyvin hallussa ja ratsastuksessa paljon rutiinia sekä halu valmentautua säännöllisesti, vaikkei kilpailullisia tavoitteita olisikaan. Leirillä ratsastetaan pienryhmässä tai pareittain  leiriläisten tason ja kiinnostuksen mukaan sekä koulu- että  estetunnilla. Leirin aikana ratsastetaan pienryhmässä 2 tuntia päivässä, yleensä toinen päivän tunneista koulua ja toinen esteitä. Vietämme leiriläisten kanssa mukavan päivän.
Perehdymme valmentautumiseen ja tarkemmin hevosen kanssa yhteistyöhön. Ratsastukset, teoria- ja käytännönharjoittelut suoritetaan aina pienryhmissä. Leirin päätteeksi järjestämme leirikisat.
  • Päiväleiri ylläpidolla, sis. lämpimän ruuan 200€ 
  • Päiväleiri omilla eväillä 160€ 

Vanhempi- lapsileiri sekä hevostoimintakurssit (3 pvää)

IMG_5250 (667x1000).jpgLeiri soveltuu sekä vanhemmille että lapsille ja erityisesti heille yhdessä :). Räätälöimme leirin aina osallistujien ja tason mukaan. Osallistuja voivat olla edistyneempi tai aloittelevampia ratsastaja. Hevosten kanssa on kiva puuhailla yhdessä ja viettää kiireetöntä hevoselämää. Hevostaidot ja ratsastustaitojen opettelu sujuu mukavasti pienryhmissä. Kokeneemmille järjestämme tunnit pienryhmissä mielenkiinnon mukaan, koulua, esteitä tai istuntatunteja.

Päivien aikana tutustutaan hevosten elämään Ronivaarassa  ja perehdytään hevosten hoitamiseen. Täyshoito hinta sisältää majoituksen viihtyisissä mökeissämme Petäjälammen rannalla. Kysy hinta koko perheen majoitukselle tai omalla hevosella osallistumiselle.

  • 3 päivän päiväleiri ylläpidolla 150€
  • Lyhyemmät kurssit 50€/pvä 

Tutustu myös Yksityistunnit ja lyhytkurssit järjestämme leirit pienelle porukalle majoituksineen.  Kysy lisää!

Toiminnallamme ja hevosilla on vastuuvakuutukset. Suosittelemme kaikille henkilökohtaista vapaa-ajan vakuutusta, SRL:n jäsenseuraan kuulumalla saa myös hyvät vakuutukset.

Leirikuvia galleriassa

Hevostoimintakuvia galleriassa

 

 

 

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png