Kesäleirit

Tervetuloa viihtymään Ronivaaraan

Leireistämme löytyy sopiva vaihtoehto kaikentasoisille ratsastajille, aloittelijoille ja edistyneemmille harrastajille. Leireistä löytyy myös vaihtehto niille, joita kiinnostaa monipuolinen hevosten kanssa työskentely ja hevostoiminta. Kesäleireillämme voit tutustua oikeasti hevosiin, hevostilan elämään ja oppia hevostenkäsittelytaitoja ratsastuksen opettelun lisäksi. Meillä on eri-ikäisiä hevosia, varsoista vanhuksiin. 

Ronivaaran hevostila

Leireillä nautitaan hevoskesästä suomenhevosten kanssa. Leiripaikka on idyllinen maalaispihapiiri, jossa hevoset laiduntavat kesäisin pelto- ja metsälaitumella. Rennossa ja rauhoittavassa ympäristössä on hyvä viettää hevoskesää turvallisesti. Tutustu henkilökuntaan, tiloihimme ja hevosiin tarkemmin sivun yläreunan valikoista. Kysy rohkeasti lisätietoja!

Hevosystävät -leiri 3 .- 7.6.2019

Haluatko kokea hevoskesän kavereiden ja hevosystävien kanssa, aidolla hevostilalla? Leiri on tarkoitettu hyvän ratsastustaidon ja hevosten käsittelytaidot omaaville, tutuille asiakkaille. 
Ensimmäisen päivän aikana suunnittelemme viikon ohjelman, joka voi sisältää monenlaista aktiviteettia hevosten kanssa. Pääset osallistumaan myös hevostilan arkeen ja rutiineihin kavereiden kanssa. Sinulla on oma hevonen leirin ajan, voit ratsastaa hevosella ja vastaat sen hoidosta.

Alkeis- ja yleisleiri  10. - 13.6.2019                                                  

Leiri on tarkoitettu kouluikäisille aloittelijoille ja ratsastusen perustaidot omaaville. Ronivaaran leirillä opit monipuolisesti hevosista ja ratsastuksesta. Leirin aikana hoidetaan hevosia sekä sekä tutustutaan hevostilan elämään ja rutiineihin. Myös miniponit Venni ja Ulla ovat leirillä mukana puuhaamassa.
Leirillä ratsastetaan pienryhmissä ja tehdään leiriläisten toivomaa hevosaktiviteettiä 2 kertaa päivässä. Näiden lisäksi päivä koostuu hevosten hoitamisesta, tallilla puuhaamisesta ja heovstaitojen opiskelusta. Saat leirille oman hoitohevosen, jonka kanssa voit viettää aikaa ja puuhailla.
Leiriläiset saavat vaikuttaa myös osan tuntien sisältöön. Meidän hevosten kanssa voi touhuta monenlaista, ajelella, vikeltää, hevosagilityä, maastoilla, liinata, pelata hevosjalkapalloa, käydä yömaastossa, pitää match-shown tai leirikisat. 
Leirille voi tulla myös kouluikäiset kaverukset, joista toisella on hevoskokemusta ja toisella ei. Pääset kaverin kanssa samalle leirille, ratsastamme tasoryhmissä osallistujien taitojen mukaan.

Arvostamme ja opetamme leireillä

- Ratsastusta ja hevostenkäsittelytaitoja pienryhmissä omaan tahtiin
- Lukemaan hevosten elekieltä ja toimimaan turvallisesti hevosten kanssa
- Pehmeitä ja reiluja hevosmiestaitoja, kommunikointia hevosten kanssa
- Hevosten lajinmukaisesta käyttäytymisestä ja hevosen hyvinvoinnista

Ronivaaran kaikilla leireillä

 - Henkilökohtainen opastus, turvalliset aikuiset ja reilusti mukavia avustajia
- Kannustava, ratkaisukeskeinen ja positiivinen toimintakulttuuri
- Huomioimme eritystarpeet, eriytämme tarpeen mukaan opetusta
- Pedagoginen, kasvatuksellinen ja kuntoutuksellinen osaaminen
- Ystävälliset, luotettavat, koulutetut ja hyvinvoivat hevoset

hevostoiminta- ja alkeisleiri 17. - 20.6.2019

Leiri on tarkoitettu nuoremmille aloittelijoille ja hevostoiminnasta kiinnostuneille. Leirillä opiskellaan rauhassa omaan tahtiin hevostaitoja sekä ratsastuksen perusteita turvallisesti pienryhmässä. 
Opettelemme hevosen hoitamista, varustamista ja sekä varusteita. Opimme ratsastuksen perusteita rauhassa ja yksilöllisesti ryhmissä, kunkin oppijan erityispiirteet huomioiden. Saat leirille oman hoitohevosen, jonka kanssa voit viettää aikaa ja puuhailla.
Hevostoimintaleiri on myös hyvä paikka harjoitella keskittymistä ja erilaisia toiminnanohjauksen taitoja. Jos lapsellasi on erityistarpeita sisällön tai taitojen harjaannuttamisessa, ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnittelemme sopivan tavan osallistua.

Yleis- ja esteleiri 24. - 27.6.2019

Leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille, joilla on jo hallussa askellajit ja hevosen hallinta hyvin. Ratsastajat jaetaan este- ja yleis ja koulupainotteisiin pienryhmiin, jotka harjoittelevat lajivalinnan mukaan. Oppiminen pienryhmässä on tehokasta ja antoisaa. 
Saat leirille oman hoitohevosen, jonka kanssa voit viettää aikaa ja puuhailla.
Hauskanpito ja renteutuminen kuuluvat kaikkien leirin ohjelmaan, kuten hevosten hoito sekä hevostilan elämään  osallistuminen. 
Leirillä ratsastetaan pienryhmissä ja tehdään leiriläisten toivomaa hevosaktiviteettiä 2 kertaa päivässä. Näiden lisäksi päivien aikana tutustumme nuorten hevosten maailmaan ja opiskelemme hevosten kouluttamista. Leiriläiset saavat vaikuttaa myös osan tuntien sisältöön. 

Leirillä touhuamme monenlaista

- Yleisryhmässä opetellaan monipuolisesti eri ratsastuksen lajeja
- Esteryhmässä esteharjoituksa ja puomitehtäviä
- Teoriaa hevosten varusteista, kouluttamisesta sekä ratsastamisesta
- Tutustutaan eri-ikäisiin hevosiin ja hevosten kouluttamiseen, osallistut irtohypyttämiseen sekä maastakäsin työskentelyyn
- Yövaelluksia tai leirikisoja, myös ajelua, vikellystä, hevosagilityä, liinausta, hevosjalkapalloa ja tietenkin ilman satulaa

Valitse itsellesi sopiva leiri

Leirille voi osallistua päiväleirinä puoliylläpidolla tai omilla eväillä, sekä yöleirinä. Yhdistelmäleirille voi tulla myös kouluikäiset kaverukset, joista toinen haluaa harjoitella esteitä ja toinen koulua. Pääset kaverin kanssa samalle leirille, ratsastamme tasoryhmissä osallistujien taitojen mukaan. 
Leirille voi osallistua joko päiväleirinä tai yöleirinä, jolloin leiiriläiset ovat leirillä kokoajan. Päiväleiriläisten ohjelma 9-16, 1 ilta-ohjelma. 

vanhempi-lapsileiri 22.-24.7.


Suosittu leiri järjestetään tänäkin kesänä asiakkaiden pyynnöstä. Vietä ihanaa hevoskesää läheistesi kanssa viihtyisässä Ronivaarassa. Touhuamme kiireettömästi hevosten kanssa leiriläisten mielenkiinnon mukaan. Sekä yhteistä touhua, että aikuisille ja lapsille omia juttuja.

Meidän hevosten kanssa voi touhuta turvallisesti monenlaista.

Majoitus ja varaaminen


Ilmoittautumiset osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisätietoja leireistä voi tiedustella +358 40 7303574.
Leireillä ratsastetaan tasoryhmissä osallistujien kiinnostuksen mukaan, leirit sopivat myös kaveruksille, joitka ovat eritasoisia tai toisella on hevoskokemusta ja toisella vielä ei. Pääset kaverin kanssa samalle leirille, ratsastamme erillisissä ryhmissä osallistujien taitojen mukaan.
Voit osallistua leirille myös omalla hevosellasi, hevonen pääsee laitumelle. Noudamme leiriäiset tarvittaessa lento- tai linja-autoasemalta.

Yöpyvät leiriläiset majoittuvat Petäjäkylässä, www.petajakyla.fi. Leiriläisten perheet voivat majoittua myös Petetäjäkylän mökeissä, pyydä tarjous.
Mökillä majoitus 2 hlön huoneissa, sauna ja hyvä uimaranta. Loma-asunnossa on kaikki nykyajan mukavuudet ja rauhallinen alue. Hoidamme kuljetukset majapaikkaan

Leirien hinnat

Yöleiri täys-ylläpito  320€ (sis. päivän ohjelma, ratsastustunnit, iltaohjelma, majoitus, kaikki ruokailut, liinavaatteet, loppusiivous)
Päiväleiri puoliylläpito 200€  (sis. päivän ohjelma, ratsastustunnit, 1 ruokailu)
Päiväleiri omilla eväillä 180€ (sis. tunnit, päivän ohjelma)
Hevosystävät leiri 180€, (päiväleiri, majoitus erikseen)
Vanhempi-lapsi -leiri, 240€ (päiväleiri, majoitus erikseen)
Leirit laskutetaan toukokuussa, muistathan ilmoittaa erityisruokavaliot.