Ruska Laukka - Monipuoliset Suomenhevospalvelut Kuusamo, Ruka

Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Hienohelma Homer Web

Talon 1. hevonen laukkasi taivaslaitumille huhtikuussa 2012 syövän nujertamana. Pojua muistellaan lämmöllä ja se jätti jäljen monen tallilaisen sydämeen.

Kotoisammin Simpson tai Ukko, on vuonna 1997 syntynyt amerikan lämmiverinen ruuna, sukutiedot. Ukko siirtyi vuonna 2009 yksityiskäyttöön

Simpson on vaihtanut raviuran vuonna 2004 menestyksekkäästi ratsun hommiin. Ukko ehti juosta 27 lähtöä, joista osan ihan hyvää vauhtia… Tosin pää olisi vienyt
vieläkin lujempaa (onneksi vain suuressa porukassa radalla), niinpä se päätettiin siirtää yksilösuorituslajiin. Kärryillä ajellaan joskus mielen virkistämiseksi ja silloin kyllä vielä pyydettäessä vauhtia piisaa. Ukko nauttii ajeluista silminnähden!

Rehellinen ratsastettava

Talon ensimmäinen hevonen osoittautui aika pian ahkeraksi työnarkomaaniksi, jolle ei kukaan ole kertonut, että ratsun hommissa voisi välillä vähän yrittää laiskotella. Ukko yrittää aina uutterasti parhaansa.

Se on myös erittäin herkkä ratsastaa ja toimii parhaimmillaan ajatuksen voimalla ja istunnalla. Ukon liike on pienestä koosta huolimatta valtava, joten kyydissä täytyy osata olla mukana. Ukko on kuitenkin lämminverinen eli liikkeissään vikkelä, joten sen ratsastajalla täytyy olla ratsastuksen perustaidot hyvin hanskassa.

Lutuinen luonne

Ukko on todella kiltti ja rehellinen ruunanriepu, jonka voi käsiteltäessä vaikka vääntää rusetille. Käsiteltäessä tuntuu että ukon kanssa saa olla välillä silkkihanskat kädessä, niin sievästä hoitamisesta ukko tykkää.

Välillä tarhassa virkaintoinen pikkupomo on hieman rasittava kavereilleen, varsinkin jos on kurja keli. Draamaa rakastava teini yrittää saada leikkikaverin keinolla kuin keinolla... Seurauksena on äkäsiä lähtöjä ja joskus valitettavasti rikkinäisiä loimia.

Ukko on aina valmiina töihin kuin lukkari sotaan! Paitsi jos sataa...
 

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png