Ohjeita poikkeustilan ajaksi


Suomessa vallitsevien poikkeusolojen vuoksi noudatamme erityistä varoivaisuutta toiminnassamme. Ruska Laukan toiminta sopeutetaan vallitsevaan tilanteeseen ja olemme tehneet rutiineihin ja käytäntöihimme muutoksia. Noudatamme hallituksen linajuksia ja Suomen Ratsastajainliiton suosituksia toiminassa. Lisäksi olemme laatineet omia lisäyksiä ohjeisiin hygienian varmistamiseksi ja lähikontaktien välttämiseksi. Toivomme kaikkien asiakkaiden noudattavan oheisia ohjeita, meidän kaikkien parhaaksi.

Ohjelmamme ja toimintamme ovat yksilöllisiä, ryhmäkokomme ovat pieniä ja paljon yksilökäyntejä. Vallitsevana aikana osa tunneista ja käynneistä on myös porrastettu.

Vältämme kaikenlaista ylimääräistä oleskelua tallilla. Tänä aikana toiminnot suunnitellaan erityisesti niin, että vältämme lähikontakteja. Vältämme yhteisten tilojen esim. varuste- ja ruokintahuoneiden yhtäaikaista käyttö ja tallissa oleskelua.

Saattajia ja perheenjäseniä joudumme tässä tilanteessa opastamaan odottamaan autossa, tai nauttimaan ulkoilusta monipuolisilla reiteillämme. Vintti on odotustilana pois käytöstä, niin pystymme huolehtimaan sen desinfioimisista aina käytön jälkeen.

Poikkeustila asettaa toiminnalle erityisiä haasteita. Kuten jo aikaisemmin tiedotimme, kaikkien tilojen desinfiointia ja hygieniatasoa on nostettu. Tallin vesipisteillä on mahdollisuus käsipesuihin, jota suosittelemme ensisijaiseksi toimeksi. Tallilla on myös käsidesiä ja käsipyyhkeet on korvattu paperipyyhkeillä. Suosittelemme käsineiden käyttöä. 

Tallin yhteiset tilat ja kosketuspinnat desinfioidaan useamman kerran päivässä. Hevosten ja ratsastajien   varusteet desinfioidaan käyttökerran jälkeen. Jotta voimme varmistaa prosessin, henkilökunta suorittaa desinfioinnin ja olemme rajoittaneet yhteisten tilojen käyttöä. Kuuntele toiminnan jälkeen henkilökunnan ohjeita.

Lisäohjeita tallille saapuville

Saapuessasi tallille, odotathan tallituvan edessä ulkona, sinut tullaan noutamaan ja ohjeistamaan jatkosta. Ole ystävällinen ja älä tule talliin, tallitupaan tai sosiaalitilaan sisälle. Vältämme kaikenlaista ylimääräistä kontaktia kaikkien osapuolien parhaaksi.

Saat lainakypärän tarvittaessa tuvan eteen johon kypärä palautetaan. Kypäriä ei viedä takaisin pukeutumistilaan, vaan henkilökunta desinfioi kypärät jokaisen käyttökerran jälkeen. Muut lainavaatteet ja varusteet ovat pois käytöstä.

Tunnit, ohjelmat ja kaikki toiminnot lähtevät pihalta ja kentältä, tunnit pidetään maneesissa. Tuvan ja yhteisten tilojen käyttö on rajoitettu minimiin. Maneesissa nousemme rampilta suoraan hevosen selkään ja vältämme ylimääräistä oleskelua katsomossa.

Yleisen ohjeet ja suositukset toiminnalle poikkeuksellisissa oloissa:

Ratsastajainliiton ohjeistus jäsentalleille:
https://www.ratsastus.fi/uutiset/ratsastajainliiton-suosituksia-tallitoimintaan-poikkeusoloissa/

Hallituksen linjaamat toimenpiteet
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi