Ohjeita poikkeustilan ajaksi


Vallitsevan tilanteen vuoksi noudatamme erityistä varoivaisuutta toiminnassamme. Ruska Laukan toiminta sopeutetaan vallitsevaan tilanteeseen ja olemme tehneet rutiineihin ja käytäntöihimme muutoksia. Noudatamme hallituksen linajuksia ja Suomen Ratsastajainliiton suosituksia toiminassa. Lisäksi olemme laatineet omia lisäyksiä ohjeisiin hygienian varmistamiseksi ja lähikontaktien välttämiseksi. Toivomme kaikkien asiakkaiden noudattavan oheisia ohjeita, meidän kaikkien parhaaksi.

Ohjelmamme ja toimintamme ovat yksilöllisiä, ryhmäkokomme ovat pieniä ja paljon yksilökäyntejä. Vallitsevana aikana osa tunneista ja käynneistä on myös porrastettu.

Vältämme kaikenlaista ylimääräistä oleskelua tallilla. Tänä aikana toiminnot suunnitellaan erityisesti niin, että vältämme lähikontakteja. Vältämme yhteisten tilojen esim. varuste- ja ruokintahuoneiden yhtäaikaista käyttö ja tallissa oleskelua.

Saattajia ja perheenjäseniä joudumme tässä tilanteessa opastamaan odottamaan autossa, tai nauttimaan ulkoilusta monipuolisilla reiteillämme. Vintti on odotustilana pois käytöstä, niin pystymme huolehtimaan sen desinfioimisista aina käytön jälkeen.

Poikkeustila asettaa toiminnalle erityisiä haasteita. Kuten jo aikaisemmin tiedotimme, kaikkien tilojen desinfiointia ja hygieniatasoa on nostettu. Tallin vesipisteillä on mahdollisuus käsipesuihin, jota suosittelemme ensisijaiseksi toimeksi. Tallilla on myös käsidesiä ja käsipyyhkeet on korvattu paperipyyhkeillä. Suosittelemme käsineiden käyttöä. 

Tallin yhteiset tilat ja kosketuspinnat desinfioidaan päivittäin. Hevosten ja ratsastajien varusteet puhdistetaan jokaisen  käyttökerran jälkeen. Jotta voimme varmistaa prosessin, henkilökunta suorittaa desinfioinnin ja olemme rajoittaneet yhteisten tilojen käyttöä. Kuuntele henkilökunnan ohjeita.

Lisäohjeita tallille saapuville


.

Yleisen ohjeet ja suositukset toiminnalle poikkeuksellisissa oloissa:

Ratsastajainliiton ohjeistus jäsentalleille:
https://www.ratsastus.fi/uutiset/ratsastajainliiton-suosituksia-tallitoimintaan-poikkeusoloissa/

Hallituksen linjaamat toimenpiteet
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi