VAELLA KANSSAMME VAARAMAISEMAAN

RAUHALLISET SUOMENHEVOSET JOHDATTAVAT POHJOISEEN LUONTOON

Järjestämme maastoretkiä ja vaelluksia eritasoisille ratsastajille, vasta-alkajista kokeneempiin konkareihin. Kuljemme turvallisilla hevosillamme vaihtelevassa maastossa; yksityisillä metsäteillä, vaarojen rinteillä ja pelloilla. 
Vuoden aikojen vaihtuminen muotoilee maiseman aina uuteen asuun. Olemme suomen ratsastajainliiton ja vaellustallien liiton sekä Green Care Finlandin jäseniä. Eläinten ja ihmisten hyvinvointi ovat meille tärkeitä arvoja, tämä näkyy myös tilallamme hevosten elinoloissa ja jokapäiväisessä toiminnassamme.

Rentoudu maastovaelluksella

 Varmajalkaiset suomenhevoset johdattavat matkalaiset luonnon keskelle maalaismaisemaan. Etenemme utuisessa vaaramaisemissa ryhmän tason mukaan. Pääset tutustumaan Ronivaaran tilaan ja kansallisaarteisiimme suomenhevosiin. Ohjelman aluksi nousemme ratsaille turvallisesti rampilta. Annamme alkuohjeistuksen ennen maastoon lähtöä kertaamme turvallisuusasiat sekä tarvittaessa ratsastajan avut ja vaikuttamistavat hevoseen. 
Järjestämme eritasoisia vaelluksia ja retkiä päivittäin. Soita ja kysy sinulle sopivaa ryhmää. 
Retken lopuksi voit varata tarjoilut tulilla hintaan +5€/hlö. Tarjoilut sisältävät glogin, makean yllätyksen sekä makkaranpaistoa idyllisessä ympäristössä.

1 tunnin rento maastovaellus - 50€

Koe rento maastoretki Etenemme ryhmän tason mukaan, joko reippaasti tai rauhallisesti maisemia ihaillen. Eri tasoisia ryhmiä. Retket soveltuvat sekä aloittelijoille että kokeneille. Maastoretki 1h, koko ohjelma n. 1.5 - 2h ryhmästä riippuen.


1.5  tunnin maastovaellus - 60€

Soveltuu kaikentasoisille, etenemme ryhmän tason mukaan. Ratsailla n. 1.5h, koko ohjelma n. 2h ryhmästä riippuen.


SEPÄNPAJAVIERAILU - 85€ 

Vaellus soveltuu jo vähän kokeneille ratsastajille. Voit osallistua hevosten varustamiseen ja hoitamiseen reissun yhteydessä. Nautimme rauhallisen hetken hevosten seurasta. Retki päättyy pihapiirin idyllisessä vanhaan kyläsepänpajaan, jossa tarinoimme tulilla. Nautimme samalla lämpimät suolaiset ja makeat tarjoilut, tarinoiden ystävistämme suomenhevosista. Retken hinta sisältää maittavat tarjoilut tulilla.
Ratsailla n. 2h, koko ohjelma n. 3h ryhmästä riippuen.


KUUTAMOMAASTO 1h - 60€

Talvi-iltaisin kuutamomaastossa samoilemme rauhallisilla metsäpoluilla kuun loisteessa. Jos onni suosii, voimme nähdä taivalla myös revontulien näytelmän ja metsän eläimiä. Kuun paisteessa tehty minivaellus kynttiläkuusien keskellä rauhoittaa kiireisenkin mielen! Kuutamomaastoa ratsain soveltuu ratsastajille, jotka hallitsevat hevoset itsenäisesti. Kokenut ratsastajat voi lähteä kuutamomaastoon myös ilman satulaa. Ohjelman kesto n. 1h.



2 tunnin maastovaellus - 65€

Soveltuu kokeneemmille ratsastajille. Voit osallistua hevosten varustamiseen ja hoitamiseen reissun yhteydessä. Maastoretki 2h, koko ohjelma n. 2,5h - 3h ryhmästä riippuen.


0,5 tunnin Talutusmaasto - 30€

Talutusmaastot soveltuvat perheen pienimmille lapsille. Ponit ovat lasten kestosuosikkeja, mutta lapset voivat ratsastaa myös rauhallisilla suomenhevosilla. Kesto 0,5h.


perhemaastoretki - 40€

Perhemaastoretket soveltuvat kaikenikäisille ratsastajille. Ohjelma on koko perheen iloinen yhteinen kokemus hevostilalla. Pääset tutustumaan suomenhevosiin ja muihin tilan eläimiin. Reissuille voit lähteä ilman satulaa terapiavyön kanssa. 
Perhemaastot soveltuvat myös lapsille, erityisryhmille ja liikuntarajoitteisille. Käytössä ovat turvalliset nousurampit ja piha-alue sekä talli ovat helppokulkuisia sekä esteettömiä. Ohjelman kesto n. 1h, maastoretki n. 0,5h.


Varaukset ja tiedustelut

Pyydämme ystävällisesti varaukset ennakkoon. Voit varata ohjelman yllä olevasta listasta. Huomioithan, että kaikki ohjelmamme eivät ole listassa. Muut ohjelmat varataan sähköpostitse tai puhelimitse (Pahoittelemme, että puhelinverkko alueellamme on huono, joten puhelut eivät aina yhdisty). Järjestämme tilauksesta kuljetuksen ryhmille Rukan tai Kuusamon alueelta.

Kuvagalleria