Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Tilan isäntäväki ja apuvoimat

Ronivaaran porukka toivottaa vierailijat ja harrastajat lämpimästi tervetulleeksi aktiiviseen pihapiiriin. Perheyrityksemme Ruska Laukka Ky on 2005 perustettu Kuusamossa toimiva yritys, joka tarjoaa monipuolisia hevospalveluja vuoden ympäri sekä paikallisille harrastajille että matkailijoille.

Toinen perheyrityksemme Petäjäkylä Ky tarjoaa majoituspalveluja, tutustu www.petajalampi.fi sekä hotellimajoitusta pienessä perhehotellissamme Kuusamon keskustassa, tutustu www.kuusanka.fi

Tilan emäntä Sanna Kallunki

IMG_6715.JPG

Sanna vastaa yrityksen ja tilan toiminnasta tallista kirjanpitoon. Hän vastaa myös tunneista ja valmennusten järjestelyistä.  Ohjelmien ja hevospalveluiden tuottaminen tapahtuu yhteistyössä iloisten apulaisten kanssa.

Sanna on harrastanut hevosia monipuolisesti nuoresta lähtien. Kiinnostuksen kohteena on ollut monipuolisesti koulu-, esteratsastus, joissa hän on valmentautunut säännöllisesti. Sydäntä lähellä ovat hevosten kouluttaminen ja hevoslähtöinen ratsastus. Myös istunta-asiat ovat tärkeitä sekä ratsastajien kehonhallinnan ja tietämyksen lisääminen. Opettamisessa on palkitsevinta oppilaiden uusien asioiden oppiminen ja oivaltaminen. Sanna  valmentautuu säännöllisesti ja aktiivisesti useiden valmentajien silmän alla. Sanna on käynyt CR-kursseja ja muita istuntaan liittyviä koulutuksia.

Valmentajina ovat toimineet mm. Maria Fraser-Baggström, Mari Sandberg, Arto-Pekka Heino, Mintti Rautioaho, Tiina Bergbacka ja Aira Toivola. Sanna osallistuu myös aktiivisesti muualla tapahtuviin valmennuksiin. Kajaanin reissuilla vakiovalmentajana on Soile Lappalainen, Sanna Mattila-Rautiainen ja Suvi Juntunen. Sanna on osallistunut säännöllisesti mm.  Sarah-Jane Clarken, Gunilla "Mini" Wahlbergin valmennuksiin sekä Judith Cross-Strehlken CR-kinikoille.

Sanna on aikanaan valmistunut nuorisotoiminnan ohjaajaksi painopisteenä erityisnuorisotyö. Valmistumisen jälkeen hän oli erityiskoululla ja perusopetuksessa erilaisissa tehtävissä noin kuusi vuotta. Viimeiset kymmenen vuotta ennen yrittäjyyttä hän toimi tietotekniikka-alalla markkinointipäällikön ja tuotepäällikön tehtävissä. Työn ohella hän suoritti markkinointipäällikön koulutusohjelman, kasvatustieteiden, sosiaalipolitiikan sekä tietojenkäsittelytieteiden opintoja sekä tietojenkäsittelytieteiden maisterin opintoja Oulun yliopistossa. Viimeisenä hän on käynyt sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajankoulutuksen, joka täydentää aikaisempia opintoja erityislasten ja nuorten parissa toimimisesta. Koulutus on antanut valmiudet tehdä sosiaalipedagogista hevostoimintaa erilaisten asiakkaiden kanssa. Hevostoiminta ja yhteisöllisyys ovatkin vahvaa osaamisaluetta ja näkyvät yrityksen toiminnassa vahvasti. 

13225100_10207507594380282_1590798506_o.jpg

Nea Kallunki

Talon tyttö Nea on kasvanut hevosten keskellä ja ratsastanut suurimman osan elämästään erilaisia hevosia. Nea ratsastaa tallin kaikkia hevosia monipuolisesti ja valmentautuu monipuolisesti vierailevien valmentajien opetuksessa. Lisäksi esteillä Pia Linströmin ja Pinja Immosen silmän alla sekä myös SRL:n estealuerenkaassa. Nea kisaa sekä esteitä, vähän koulua mutta sydäntä lähinnä ovat esteet. Nea suorittaa ratsastuksen ohjaajan opintoja näyttöpohjalta työskennellessään perheyrityksessä.

Tilan isäntä Harri Kallunki

Harri on ammatiltaan yrittäjä. Perheen toinen yritys Petäjäkylä tarjoaa monipuolisia majoituspalveluita Kuusamossa, rauhallisen Petäjälammen rannalla. Tutustu tarkemmin www.petajalampi.fi

Huolto, rakennushommat sekä lumityöt ovat Harrin päivittäisiä rutiineja. Voit törmätä ystävälliseen isäntään puuhaamassa pihapiirissä. Hän osallistuu tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja ajeluihin itseoikeutettuna rekikuskina. Rauhallinen isäntä on toinen tilan kantavista voimista.

IMG_9227.JPG

Aino Ervasti

Ronivaaran oma kasvatti Aino työskentelee tallilla ja suorittaa sekä lukio-opintoja että ratsastuksen ohjaajan opintoja tavoitteena kolmoistutkinto. Reipas ja iloinen Aino on ehtinyt touhuta hevosten kanssa monenmoista ja nähdäänkin mukana kaikessa touhussa. Aino treenaa määrämuotoisesti sekä koulua että esteitä. 

Jasmin Virtanen

Jasmin on pitkän linjan hevosharrastaja. Hän opiskelee nyt monimuotona hevosalaa ja oman tallin pyörittämisen lisäksi käy työskentelemässä tallillamme. Hän harrastaa omien hevostensa kanssa monipuolisesti kuten kuuluukin :)

Ronivaaran pojat

Tilan nuoripolvi Onni ja Oskari osallistuvat toimintaan omalla tavallaan ahkerasti touhuten. Poikia kiinnostaa kovasti traktorihommat ja rakentamisprojektit. Pihapiirissä onkin poikien varjoprojekteja sekä traktorien muodossa että iki-omalla majatyömaalla, johon koko ajan on rakenteilla jotain uutta.

Poikien vastuualueena on erityisesti hevosten siedättäminen erilaisiin liikkuviin ja lentäviin esineisiin ja mitä kummallisempiin ääniin. Tämän työ vilkkaat veljekset ovat suorittaneet kiitettävästi ja siksipä hevosemme toimivat hyvin myös muuttuvissa tianteissa. Poikien ratsu on etuoikeutetusti Venni-poni, mutta tandemit siskon kanssa sujuvat myös kaikissa askellajeissa :D

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png