Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Toiminnan periaatteet ja arvot

IMG_2785 (855x1280).jpgTalli ja ympäristö ovat paikkoja, joissa opitaan ratsastamisen lisäksi hevosmiestaitoja ja erilaisia taitoja ihmisenä. Avoin ja ystävällinen ilmapiiri on hyvä paikka opetella tärkeitä sosiaalisia taitoja turvallisten aikuisten kanssa. Rauhallinen ympäristö on myös hyvä paikka käsitellä ratsastuksen ja hevosten kautta omia tunteitaan ja tuntemuksiaan.

Jokainen saa (ja tulee) olla oma itsensä ja hyväksytään sellaisena kuin olet ilman minkäänlaisia suorituspaineita. Jokainen ratsastaja toimii ja ratsastaa hyvin omalla tasollaan.

Opetuksen tavoitteet

Sannan tausta opettajana ja kasvattajana näkyvät  toimissa ja opetuksessa. Opetuksessa painottuu erityisesti istunta ja yhteistyö hevosen kanssa. Kannustamme ratsastajia ottamaan vastuuta omasta ratsastuksesta ja oppimisestaan sekä opastamme ymmärtämään ratsastusta ja miksi mitäkin tehdään.

Opetuksen tavoitteet asetetaan henkilökohtaisesti oppilaan mielenkiinnon mukaan. Tavoitteena voi olla vaikkapa kisaaminen, taitojen karttuttaminen tai perustaitojen harjoittelu, mutta kaikkien ratsastajien tavoitteet ovat yhtä tärkeitä. Kannustamme ratsastajia oma-aloitteisuuteen, ajattelemaan ja tuntemaan, oppimaan kokemalla ja nauttimaan ratsastuksesta turvallisesti.

Arvot

Mummolamainen ja kotoisa ympäristö antavat tilaa kasvaa ihmisenä yhteisön jäseneksi. Toiminassamme korostuu aina sosiaalipedagoginen ajattelu ja kasvatuksellinen näkökulma. Talli on turvallinen paikka kehittyä ihmisenä suhteessa muihin ihmisiin ja eläimiin.

Talliyhteisössämme sosiaalipedagogiset arvot, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja osallisuus näkyvät jokapäiväisessä  toimissa. Jokainen pääsee toteuttamaan itseään haluamallaan osallisuuden tasolla.

Toimintaympäristö

Tavoitteemme on luoda sekä hevosille että harrastajille puitteet, joissa on mukava harrastaa hyvässä seurassa, kehittyä omaan tahtiin ja olla hyvä omalla tasollaanHevosharrastuksen tärkeä osa on mielestämme reilut hevosmiestaidot, joita opettelemme lisää jokapäiväisenä osana toimintaa.

Meistä on kohteliasta esitellä hevonen ja käsittelijä toisilleen ennen esim. ratsastuksen aloittamista. Siksipä kävijämme saavat yleensä huolehtia hevosen hoidostalaittaa ja riisua hevosen varusteet. Autamme toimissa tarvittaessa tai sopimuksesta  laitamme hevoset valmiiksi tunnille ja maastoretkelle.

Tallilla on aina rauhallista ja mukavaa keskittyä omaan hevosteluun samanhenkisten seurassa. Hevosilla on hoitajat jotka tulevat hoitamaan hevosia etukäteen sovittaessa. Tallirutiinit ja ratsastus sujuvat porukalla joustavastiTallillamme ei ole ylimäärääräistä porukkaa.

Toimimme vuodenajan mukaan

Harrastamme monipuolisesti yhteisesti sopimallamme tavalla. Hevostelusta nautitaan sen hetken kelien ja vuodenajan mukaan. Voimme joko ratsastaa tai tehdä jotain muuta hevosten kanssa, esim. työskennellä liinassa, ajaa maasta, tehdä harjoituksia maasta käsin tai ajella. Yrityksen tilat ja hevosten erilaiset varusteet ovat asiakkaiden käytössä.

Turvallisuus ennen kaikkea

Opastamme aina uusille kävijöille tallin tavat ja rutiinit sekä varmistamme, että yhteistyö hevosten kanssa alkaa sujua kaikkien mielestä hyvin. Valvomme, että harrastaminen tapahtuu sujuvasti ja turvallisesti.

Käytämme aina kypärää. Tallilla on lainattavia kypäriä,  turvaliivejä sekä sadeviittoja. Korolliset kengät sopivat parhaiten ratsastukseen. Toivomme myös, että et vieraile tallillamme samoilla vaatteilla kuin muilla talleilla, pesemättä vaatteita vierailujen välissä.

Vakuutusasiat ja suositeltavat varusteet

Hevosillamme on omien vakuutusten lisäksi vastuuvakuutus, yrityksellä toiminnan vastuuvakuutus sekä tallillamme talkoovakuutus. Olemme huolehtineet vakuutuksemme kuntoon, niinpä edellytämme, että ratsastajammekin huolehtivat henkilökohtaisesta tapaturmavakuutuksestaan, joka tarvitaan henkilökohtaisten vahinkojen korvaamiseen.

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png