Ronivaaran tilan pihapiiri

Ronivaaran Pihapiirissä rauhoittuu kiireinenkin

Ronivaaran tila sijaitsee n. 10 min päästä Kuusamon keskustasta ja vain 30 min päässä Rukalta vaaramaisemien keskellä. Tila sijaitsee rauhallisessa luontoympäristössä, jossa luonnon monimuotoisuus on vahvasti läsnä. Pihapiiri rakennuksineen tarjoaa viihtyisän ja idyllisen ympäristön toiminnalle. Tutustu tarkemmin pihapiiriin ja sen rakennuksiin.
Ronin tila sijaitsee Kuusamon Meskusvaarassa, Ronivaarassa. Koko tilan koko on 26 hehtaaria, josta peltoa on reilu 8 hehtaaria. Loput tilasta on vaihtelevaa metsää ja monipuolista maastoa. Tilan alueella on paljon perinnebiotoopeja ja metsälaitumia, joita hevoset laiduntavat. Tilan alueelle on rakennettu myös Ronin kosteikko.

Ronivaaran pihapiiri ilmasta käsin

Ronivaaran pihapiiri kesäasussa

 

 

 

Ronivaara pihapiiri talviasussa

Pihapiirin rakennuset

Tunnelmallinen Kyläsepänpaja

Pihapiirissämme oleva Kuusamon viimeinen toiminnassa ollut kyläsepänpaja on näkemisen arvoinen paikka. Ahjo sepän työkaluineen ja töineen odottavat pajassa vieraita palvellen nyt ohjelmapalvelujen eväiden tarjoilupaikkana. 
Pajassa tulen loimussa ja lämmössä on mieleenpainuva entisaikojen tunnelma. Nokipannukahvit ja nisut maittavat lämpimän ahjon loisteessa. Pajan lämmössä on mukava tutustua sepän varusteisiin ja nauttia tarjoiluista. Rekiajelun tai maastoretken päätteeksi tarjoilemme eväät sepänpajalla tulilla. Matkalaiset saavat itse paistaa oman makkaran mielenmukaiseksi rauhassa kypsytellen.

Viihtyisä punainen tupa ja nuotiopaikka

Pihapiirin vanhassa punaisessa tuvassamme voit tutustua vanhoihin perinteisiin hevosvarusteisiin ja työvaljaisiin kynttilän- ja nuotionvalossa. Tuvan esineet kertovat omaa tarinaansa kuuntelijoille avotulen loisteessa. Punaisen tuvat vanha osa on aitta, joka on siirretty pihapiriin aikoja sitten.  Punaisessa tuvassa maistuvat eväät ohjelmien lomassa. Punaisen tuvat lähellä, pihapiirissä sijaitsee myös suuri nuotiopaikka mäntyjen katveessa, ratsastuskentän lähimaastossa. Paikka on oiva myös tapahtumille ja suuremmille porukoille, tuvasta näkee ratsastuskentälle hyvin.