ratsastusalueet

Ronivaaran maneesi, kenttä ja maastoreitit luonnon keskellä

Ronivaarassa on hyvät tilat ja maastot hevosharrastukseen. Vaihtelevat vaaramaisemat tarjoavat monipuolisen ympäristön hevosharrastukselle. Meillä on hyvä reitistö myös polkuja ja yksityisiä metsäteitä, joille on hyvä kulku. Rreitit ja ratsastusalueet pidetään kunnossa myös talvisin. Maastot ja pellot ovat kovassa käytössä myös talvisaikaan, peltolaukka on lumisilla pelloilla on aivan mahtavaa! Tutustu tarkemmin ratsastusalueisiimme.

Maneesissa säänsuojassa

Maneesi on 65 m pitkä, erittäin valoisa ja lämmin. Maneesin yhteydessä on säilytystilat estekalustolle, isot varastot, pieni katsomo ja ramppi ratsaille nousua varten. Maneesin kehikko on betonialustalla oleva puurakenteinen ja päällinen on kaksinkertainen, eristävä muovi, jonka ansiosta kate on tiivis ja maneesi pysyy lämpimämpänä talvella.
Korkea sijanti ja rakennuksen alapuolella lämpöä hohtava kallio varmistavat, että maneesin lämpötila pysyy talvella hieman korkeampana kuin ulkoilman. Maneesi on talvisinkin kuiva, valoisa, miellyttävä ja tietenkin vedoton. Maneesissa on myös lämmittävät lamput. Maneesi onkin talvisin ahkerassa käytössä, hevosten ja tuntien lisäksi maneesissa treenaa iltaisin aktiivinen joukko koiraharrastajia.
Maneesissa on hyvä valaistus ja isot peilit, joista on hyvä tarkistella myös omaa ratsastusta. Maneesissa on tukeva selkäännousuramppi kaikkien asiakkaiden käytössä. Meillä on käytössä on kattava este- ja hevostoimintakalusto.

tilava RatsastusKenttä rinteen suojassa

Pihapiirissä sijaitsee iso hiekkapohjainen noin 30 x 60 metrin ratsastuskenttä. Kentän laidalla on tukeva ramppi, josta asiakkaiden on turvallista nousta ratsaille. Kentällä on hyvät valot, isolla turvallisesti aidatulla kentällä on hyvä harrastaa.  Kentän läheisyydessä on katsomotilaa, iso nuotiopaikka, tarjoilutilat ja punainen tupa tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämistä varten.

vaihtelevat Maastoreitit vaaramaisemassa

Liikumme tilamme mailla ja lähialueella sekä talvisin että kesäisin. Runsaat pellot, metsätiet ja polut sekä lähimaastot kiipeilypaikkoineen tuovat monipuolista vaihtelua kenttätyöskentelyyn. Turvalliset ja merkityt reittimme kulkevat vaihtelevassa maastossa. Peruskuntokaudella on hyvä hakea lisää voimaa hangesta ja rinteillä kiipeilemällä tietenkin maisemia ihaillen!
Osa reiteistä pidetään koneellisesti auki reipasta liikkumista ja rekiajeluita varten vuoden ympäri. Osa reiteistä on idyllisiä maisemareittejä jylhän vaaramaiseman keskellä. Lähiseudun rauhalliset maalaistiet tarjoavat myös hyvät puitteet vaikkapa kärryajelulle!

Kuvia maneesista ja kentältä