Tuntilukujärjestys

varaa tunnit ennakkoon p. +358 40 5300 603 tai info@@ruskalaukka.fi.

Tunnit, maastoretket, talutusratsastus ja hevosohjelmat joka päivä tilauksesta. Tuntilukujärjestyksen tuntien kanssa samaan aikaan voimme järjestää myös minitunteja, muita ratsastustunteja, talutusratsastusta sekä maastoja. Viikoittain vapaita irtotunteja ryhmissä tai viikonloppuisin päivällä. Ellei lukujärjestyksestä löydy sinulle sopivaa tuntiaikaa, niin soita, katsotaan mitä voimme järkkäillä :)

Viikkotunnit

Päivittäin: 10 -> Maastoretket, yksityistunnit, tilavierailut, rekiajelut, yksityistunnit varauksesta 
MAANANTAI 

13 - 15 Hevostoiminta, yksilö 
15 - 16 Lasten pienryhmä 
16 - 17 Nuorten pienryhmä 
17 - 18 Aikuisten jatko, HeB ->
18 - 19  Yksärit/ paritunnit

TIISTAI
9 - 12  Hevostoiminta, aikuiset
15 - 16 Lasten perusryhmä
16 - 17 Lasten alkeet/pienryhmä
17 - 18 Koulupainotteinen nuorten pienryhmä, HeB - HeA 
18 - 19 Perusryhmä, pieneryhmä 

KESKIVIIKKO 
14 - 15 Hevostoiminta, ryhmä 
15 - 16 Kehitysvammaisten hevostoiminta, pienryhmä 
16 -17 Hevostoimintaryhmä 
17 - 18 Aikuisten jatko, HeC -> 

TORSTAI 
9 - 12   Hevostoiminta, aikuiset 
15 - 16 Mini-/paritunti 
16 - 17 Lasten perustunti
17 - 18 Lasten jatko, HeC -> 
18 - 19 Estepainotteinen ryhmä junnut, HeB ->

PERJANTAI 
14 - 15 Lasten perustunti
15 - 16 Lasten jatko
16 - 17 Yksityistunnit

LAUANTAI 
10.30 - 11 Pienten lasten hevoshetki + talutusratsastus
11 - 12     Lasten alkeet
12 - 13     Lasten perusryhmä
13 - 14    Aikuisten "Takaisin satulaan" ryhmä
14 - 15    Pienryhmä, vanhempi lapsi

SUNNUNTAI 
Kurssit, valmennus- yksityis- ja pienryhmätunnit  ja valmennukset

TUNTIEN TASOT JA PAINOTUKSET 

Tuntien pakkasraja on -20 astetta, joka ylittyy harvoin Ronivaarassa ja lähes koskaan tiiviissä hallissamme. Ronivaaran on korkealla ylängöllä ja seudun pakkaset ehtivät harvoin kiivetä vaaran päälle. Talvisin Ronivaarassa on aina 5-10 astetta vähemmän pakkasta kuin muualla Koillismaalla ja ainakin saman verran enemmän lunta! Maneesissa on 5 astetta vähemmän pakkasta kuin Ronivaarassa, eli lähes aina on aika mukava ratsastuskeli. :D 

Minitunti on yksilöllinen 1 - 4 hlön tunti, jonka aikana opetellaan varustamaan hevonen ja ratsastuksen perusteet rauhassa, perusteellisesti ohjaajan tai useamman ohjaajan kanssa. Minitunnilla opiskellaan myös askellajit ja ratsastuskentän tiet, joten minitunnilta siirtyminen alkeisryhmään sujuu vaivatta. 
Alkeisryhmä harjoittelee ratsastuksen alkeita. Ryhmässä keskitytään ratsastuksen perusapuihin. Askellajien opettelu, keventäminen ja hevosen ohjaaminen harjoitellaan perusteellisesti. Hevosen kanssa toimiminen ja hevosen hallinta jokaisessa tilanteessa. 
Perusryhmä harjoittelee ratsastuksen perusteita ja oikeaa istuntaa. Perusryhmäläiset varustavat jo hevosia itse, heitä autetaan tarvittaessa hevosten varustamisessa. Perusryhmäläiset ratsastavat perusmerkkitasolla. Ryhmässä harjoitellaan siirtymisiä, askellajeja ja ratsastuskentän teitä, perusryhmäläiset harjoittelevat HeC asioita. Ryhmässä ratsastetaan monipuolisesti, myös puomeja ja esteitä sekä käydään säännöllisesti maastossa. 
Jatkoryhmä taitaa jo askellajit ja työskentelee niiden sisällä monipuolisesti. Ryhmäläiset osaavat laittaa hevoset valmiiksi itsenäisesti ja opettelevat ratsastamaan erilaisilla hevosilla. Ryhmässä harjoitellaan väistöjä ja taivutuksia ja siirtymisiä askellajien sisällä, istunta on vakaa ja apujenkäyttöön kiinnitetään huomiota. Esteillä ja puomeilla tehdään monipuolisia harjoituksia ja maastoilemme säännöllisesti. Jatkoryhmäläiset tekevät HeB -> tehtäviä. Vakiotunneilla käyvillä jatkoryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua valmennuksiin, joten ratsastamme usein samalla hevosella. 
Valmennus- tai pienryhmissä keskitytään määrämuotoiseen treenaamiseen, erilaisten hevosten ratsastamiseen. Ryhmäläiset käsittelevät sujuvasti erilaisia hevosia. Kouluratsastustehtävät ovat haastavampia, taivutuksia, keskiasellajeja, lisäyksiä sekä erilaisia kavalettiharjoituksia. Esteillä tehdään vaihtelevien tehtävien lisäksi säännöllisiä rataharjoituksia. Valmennusryhmäläiset osaavat jo soveltaa oppimaansa ja ratsastavat pienin avuin HeB -> tasolta ylöspäin. Ryhmäläiset voivat halutessaan osallistua kuukausittain vierailevien ulkopuolisten valmentajien valmennuksiin ja käydä kisoissa Ronivaaran hevosilla. 
Hevoselämysryhmä on elämyksellinen ja rauhallinen pienryhmä, jossa painotus ei ole pelkästään ratsastuksen opettelussa, vaan myös yhteistyössä ja yhteyden löytämisessä hevosen kanssa. Toki opiskelemme myös ratsastusta sekä hevostaitoja, mutta rauhallisessa pienryhmässä opit myös mm. hevosen kanssa kommunikointia ja maastakäsin työskentelyä. Samalla opit ymmärtämään ja tulkitsemaan hevosen eleitä sekä ilmeitä ja opit oman kehonkäytöllä kommunikoimaan hevosen kanssa. Matkalla hevosten maailmaan, opit myös samalla lisää itsestäsi. 
Hevostoiminta soveltuu kaikille, jotka haluavat touhuta hevosten kanssa monipuolisesti. Ryhmissä harjoitellaan sekä ratsastusta, että muuta hevosten kanssa tapahtuvaa toimintaa.  Ryhmien koko elää osallistujien tarpeiden mukaan. Omat ryhmät eri kohderyhmille, lapsille, nuorille, sekä aikuisille. 

Kysy lisää!

Meidät löydät myös hopotista, vaikka kaikki tunnit eivät näykkään hopotissa. 

Kysy rohkeasti itsellesi sopivaa tuntia nrosta 0400 5300 603.