Tervetuloa Ronivaaraan

TUTUSTU KARVAKORVIIN JA HENKILÖKUNTAAN SEKÄ RONIVAARAN TILAAN JA PUITTEISIIN


Tervetuloa tutustumaan toimintaympäristöömme, tiloihin, henkilökuntaan ja hevosiimme. Meille tärkeitä arvoja ovat sekä hevosten että ihmisten hyvinvointi, joka edellä puitteemme on rakennettu ja toimintaa kehitetty.

Ronivaaran tila ja pihapiiri

Roni-tila sijaitsee Kuusamon Meskusvaarassa, vain 10 Kuusamon keskustasta ja 30 min matkan päässä Rukalta. Tilan on 26 ha, josta peltoa on reilu 8 ha. Loput tilasta on vaihtelevaa metsää ja monipuolista maastoa, perinnebiotooppeja, kosteikko sekä metsä ja peltolaitumia. Luonnon monimuotoisuus ja perinnemaiseman säilyttäminen on meille tärkeää. Isäntäväki asuu tilalla ja ottaa vieraat aina ennakkovarauksesta avosylin vastaan. 
Tutustu tarkemmin tilaan ja pihapiiriin!

Reipas Henkilökunta palveluksessasi

Tilalla työskentelee isäntäväen lisäksi reipas joukko eri alan ammattilaisia sekä tietenkin hevosen ja muut karvakorvat.
Tutustu tarkemmin tilan henkilökuntaan!

Ratsastusalueet ja maastoreitit

Ronivaarasta löytyy toimivat ja monipuoliset tilan hevosharrastukselle. Vaihtelevat maastot ja reitistöt, iso kenttä sekä viihtyisä maneesi tarjoavat ratsastuspaikkoja asiakkaille vuoden ympäri.
Tutustu tarkemmin ratsastusalueisiin ja reitteihin!

Tilan Hevosvoimat esittäytyvät

Suomenhevonen on ollut kautta aikain tärkeässä asemassa työskentelemässä suomalaisten rinnalla. Niin on meillä tänäänkin. Nuo tärkeät ahkerat ja uutterat hevosvoimat mahdollistavat palvelujen tarjoamisen asiakkaille.
Tutustu tarkemmin hevosvoimiin! 

Talli ja oheistilat

Viihtyisä talli ja toimivat tilat sekä hevosille, että ihmisille luovat mukavat puitteet hevostoiminnalle ja harrastamiselle.

Tutustu talliin ja oheistiloihin!

tallitupa ja sosiaalitilat
Tallin vintti ja tallin verstas

Tilalta löytyvät toimivat ja viihtyisät tilat myös ihmiselle, kokoontumiseen, rentoutumiseen ja harrastamiseen. 
Tutustu tarkemmin tallin vinttiin ja tallitupaan!

Pihatot ja laidunalueet

Ronivaarassa on monipuoliset perinnebiotoopit ja laidunalueet. Hevoset laidutavat keskäisin tilan alueella. 

PIHATOT JA PIHATTOALUEET

Ronivaaran toimivissa ja käytännöllisissä pihatoissa viihtyy suomenhevoset vuoden ympäri. Vaihtelevat laidunalueet, metsätarhat ja perinnebiotoopit tarjoavat mukavaa vaihtelua ravintoon ja liikuntaan kesä-aikaan.
Tutustu tarkemmin pihatoihin!