Ruska Laukka - Monipuoliset Suomenhevospalvelut Kuusamo, Ruka

Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Pihapiiri ja muut rakennukset

IMG_2653 (1280x855).jpgVIMG_2654 (855x1280).jpgiihtyisä maalaispihapiiri toivottaa vieraat tervetulleiksi. Ronivaaran pihapiiri on aito suomalainen maalaistila keskellä kaunista Koillismaa luontoa. Peltojen ympäröimässä vaaramaisemassa silmä lepää. 

Pihapiirissä voit hevosten touhujen lisäksi nähdä monenlaista vanhaa työkonetta tai välinettä, kunhan vaan pidät silmäsi auki. Aurat, haravakone, karhit ja muut työkalut odottavat tunnistajaansa. Hevoset laiduntavat vaaran rinteillä ja entisillä hakamailla, hoitaen ympäristöä ja palauttaen ympäristöä alkuperäiseen kuntoonsa.

Kuvia Ronivaaran pihapiiristä

Vanha aito Kyläsepänpaja

Pihapiirissämme oleva Kuusamon viimeinen toiminnassa ollut kyläsepänpaja on näkemisen arvoinen paikka. Ahjo sepän työkaluineen ja töineen odottavat pajassa vieraita palvellen nyt tarjoilupaikkana.

Pajassa tulen loimussa ja lämmössä on mieleenpainuva tunnelma. Nokipannukahvit ja nisut maittavat lämpimän ahjon loisteessa.  Pajan lämmössä on mukava tutustua sepän varusteisiin ja nauttia tarjoiluista. Rekiajelun tai maastoretken päätteeksi tarjoilemme eväät sepänpajalla tulilla. Matkalaiset saavat itse paistaa oman makkaran mielenmukaiseksi rauhassa kypsytellen.

Kuvia Sepänpajasta

Viihtyisä Punainen tupa ja Nuotiopaikka

Vahassa punaisessa tuvassamme voit tutustua vanhoihin perinteisiin hevosvarusteisiin ja työvaljaisiin kynttilän- ja nuotionvalossa retkieväiden yhteydessä. Tuvan esineet kertovat omaa tarinaansa kuuntelijoille avotulen loisteessa.

Pihapiirissä sijaitsee myös suuri nuotiopaikka mäntyjen katveessa suojaisassa paikassa  ratsastuskentän ja punaisen tuvan lähimaastossa. Paikka on oiva myös tapahtumille ja suuremmille porukoille, tuvasta näkee ratsastuskentälle hyvin.

Kuvia punaisesta tuvasta

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png