Ruska Laukka - Monipuoliset Suomenhevospalvelut Kuusamo, Ruka

Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Viihtyisä talli, pihatot ja oheistilat

Tallissa on tilavat 9 - 14m2 karsinat  Ruska_Laukka0008 (1084x1280).jpg7 hevoselle  ja runsaasti käytävätilaa, sekä erilliset tilat eri toiminnoille. Tallissa on monipuolinen varustelu ja tavaroille on omat paikkansa. Toimintojen suunnittelu ja hyvä järjestys lisäävät paljon turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Lattian kumipinnoite on miellyttävä pohja kavioille ja myös hoitajille.

Lämmin talli, varustehuone, kuivaushuone, pesupaikka sekä lämminvesipisteet tallissa antavat käyttömukavuutta talvisaikaan hevosten hoitajille. Tallin tilat on suunniteltu käytännöllisiksi ja työmukavuutta ajatellen, kätevästi sijoitettu lato, lantala ja rehukeittiö helpottavat tallirutiineja huomattavasti.

Karsinoiden etuosassa on kumimatot ja jokaisessa karsinassa on heinätelineet. Hevosilla on vesi lämmitettävästä juoma-automaatista ympäri vuoden pihatoissa. Karsinoissa on vesiautomaatti, ruoka-astia ja suolakiviKarsinoissa on etuseinässä liukuportti, jonka yli hevoset pystyvät seuraamaan hyvin mitä tallissa tapahtuu. Lämpimässä tallissa on hyvä ilmanvaihto ja  ilmatilaa riittävästi. Rakennusmateriaaleina on käytetty puuta. Käytämme laadukasta turveseosta kuivittamiseen tallissa ja pihatossa lisäksi olkea.

Käytännölliset oheistilat

Tallin yhteydessä sijaitsee lämmin ja avara varustehuone, jossa kaikilla varusteilla on omat paikkansa. Siistit ja yhteiset tilat lisäävät viihtyisyyttä ja yleistä turvallisuutta. Tilavassa varustehuoneessa on erikseen tilat ja välineet varustehuollolle sekä reki- että kärryajeluvarusteille. Varusteiden säilytys- ja kuivaushuoneessa on säilytystiloja vakioasiakkaille sekä tilat yksityisten hevosten varusteille. Pesupaikka on myös käytettävissä, kuten pesukone huopien pesuun.  

Tallin yhteydessä ja pihapiirissä on hyvät tilat hevosten hoitamiseen ja laittamiseen. Puomit ovatkin kovassa käytössä kesäisinTallin ja maneesin yhteydessä on suuri lato ja säilytystilat rehuille, kärryille, rattaille ja tietenkin  rekivehkeille, joita on jo taloon kertynyt aikalailla. Työvälineille, ruuille ja muille on selkeät säilytystilat opastettuna.

tallitupa täynnä mummolan tunnelmaa

Viihtyisä tallitupamme henkii mummolan tunnelmaa. Turvallisesta tuvasta tallinyhteydessä on hyvä seurailla hevosten toimia tallissa ja rentoutua kunnon puulaverilla eväitä nauttien tallin hengestä. Tallikissa Otto viihdyttää vieraita lämpimässä tallituvassa.

Kotoisa tallitupa on tallin sydän missä tavataan ja vietetään aikaa yhteisen harrastuksen parissa. Keittonurkkauksessa teekannu on varsinkin talvella kuumana. Asiakas WC on toimiston yhteydessä.

tEHOKAS toimistotila

IMG_3595 (1280x904).jpgTallituvan vieressä on pieni ja mukava toimisto, jonka yhteydessä sijaitsee lääkekaapit sekä hevosille että ihmisille. Toimistossa on myös myytävänä olevia hevosvarusteita sekä aineita käsivarastossa. Toimiston takaosassa on muös pesukone, jossa kätevästi voimme pestä hevosten varusteita.

Tallituvassa on lainavarusteita,  kypärät, liivit ja käsineitä asiakkaidemme käyttöön.  Tallilla on säilytystilat vakioasiakkaiden sekä yksityisratsukoiden varusteille.

kuvia tallista

Pihatot tarjoavat suojaa ja virikkeitä

IMG_4282 (1280x853).jpg

Pihapiirissä on kaksi pihattoa. Hevoset asuvat ja ulkoilevat laumassa jossa saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä. Seesteiset laumat puuhailevat rinnepihatoissa, joissa on vaihtelevaa maastoa, metsää sekä hiekkapohjaa. Pihatot ovat kooltaan  8 ja 10 hevosen pihattoja, joissa on hyvälämmin patja ja tuulensuoja.  Kummassakin pihatossa on kaksi ovi-aukkoa ja lämmitettävä vesiastia. 

Hevosilla on pihatoissa ja laitumella hyvää heinää ja olkea vapaasti saatavilla. Hevosten ruokinta hoidetaan ruokintapaikoilla ruokintakehikoista, jotka on sijoitettu pihatoiden suojaisaan paikkaan. Heinä tarjoillaan slow feeder-verkoista, joista hevoset saavat syödä rauhassa omaan tahtiinsa.

Pihaton kuivituksessa käytämme hyväksi toteamaamme ratkaisua, jossa pohja muodostuu turveseoksesta ja oljesta. Kuivikkeet yhdessä tarjoavat  jäätymättömän, pehmeän ja eristävän makuualustan asukkailleen.

Vaihtelevat pihattoalueet, tarhat ja laitumet

IMG_1113 (855x1280).jpgHeIMG_2399 (1024x581) – kopio.jpgvosemme tarhaavat yleensä laumoissa pihattotarhoissa. Tarhat ovat etelärinteellä olevia tarhoja, jossa on monipuolinen ja vaihteleva rinnemaasto. Pihattojen etuosa on päällystetty kivituhkalla ja hiekalla, osa tarhasta on nurmipeitteellä ja suuri osa tarhoista on metsätarhoja. 

Pihattotarhojen lisäksi pihapiirissä on kolme isoa tarhaa. Tarhojen aidat on tehty paksusta puusta ja maalattu pihapiiriin sopivaksi valkoisella. Hevoslaumamme puuhailee metsissä talvisin ja muuttaa pelloille ja uusille metsälaitumille keväisin.

Kesäisin hevoset nauttivat laitumista ympäri vuorokauden laumassa. Kesäisin pihapiirissä on vaihtelevia laitumia käytössä noin 10 hehtaaria, jossa on vaihtelevaa rinne- ja metsämaastoa. Metsätarhat ja aukeat pellot ovat hevosten mieleen varsinkin. Korkealla sijaitsevilla aukeilla pellolla voi revitellä ja olla hyönteisiltä turvassa, ja metsissä puuhailla ja samoilla porukalla.

kuvia pihattoalueista

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png