Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Ratastusalueet ja maastot

Valoisa ja lämmin Maneesi

IMG_4732 (1280x852).jpgRonivaaraan valmistui syksyllä 2012 tilava maneesi, jossa on hyvä hiekkapohja. Maneesi on 65 m pitkä, erittäin valoisa ja lämmin. Maneesin yhteydessä on säilytystilat estekalustolle, isot  varastot, pieni katsomo ja ramppi ratsaille nousua varten. Maneesin kehikko on betonialustalla oleva puurakenteinen ja päällinen on kaksinkertainen, eristävä muovi, jonka ansiosta kate on tiivis ja maneesi pysyy lämpimämpänä talvella.

Korkea sijanti ja rakennuksen alapuolella lämpöä hohtava kallio varmistavat, että maneesin lämpötila pysyy talvella hieman korkeampana kuin ulkoilman. Maneesi on talvisinkin kuiva, valoisa, miellyttävä ja tietenkin vedoton. Maneesissa on myös lämmittävät lamput. Maneesi onkin talvisin ahkerassa käytössä, hevosten ja tuntien lisäksi maneesissa treenaa iltaisin aktiivinen joukko koiraharrastajia.

Maneesissa on hyvä valaistus ja isot peilit, joista on hyvä tarkistella myös omaa istuntaa ja ratsastusta. Meillä on käytössä on kattava estekalusto-, paljon erikoisesteitä, portteja, aaltoja johteita, lankkuja ja kavalettikuutioita sekä este- että kavaletti-puomeja.

Tuntien pakkasraja on -20 astetta, joka ylittyy harvoin Ronivaarassa ja lähes koskaan tiiviissä hallissamme. Ronivaaran on korkealla ylängöllä ja seudun pakkaset ehtivät harvoin kiivetä vaaran päälle. Talvisin Ronivaarassa on aina 5-10 astetta vähemmän pakkasta kuin muualla Koillismaalla ja ainakin saman verran enemmän lunta! Maneesissa näyttää olevan ainakin 5 astetta vähemmän pakkasta kuin Ronivaarassa, eli lähes aina on aika mukava ratsastuskeli. :D

Ratsastuskenttä rinteen suojassa

Pihapiirissä sijaitsee iso hiekkapohjainen noin 30 x 60 metrin ratsastuskenttä. Kentän laidalla on tukeva ramppi, josta myös ratsastusterapia-asiakkaiden on turvallista nousta ratsaille. Kentällä on hyvät  valot, joten pimeällä ratsastaminen ei ole ongelma. Isolla turvallisesti aidatulla kentällä on hyvä liikkua!

Kentän läheisyydessä on katsomotilaa, iso nuotiopaikka, tarjoilutilat ja punainen tupa tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämistä varten. Ja tietenkin perinteinen huussi. :-)

Pihapiiristä suoraan vaihteleviin maastoihin

Liikumme tilamme mailla ja lähialueella sekä talvisin että kesäisin. Runsaat pellot, metsätiet ja polut sekä  lähimaastot kiipeilypaikkoineen tuovat monipuolista vaihtelua kenttätyöskentelyyn. Turvalliset ja merkityt reittimme kulkevat vaihtelevassa maastossa.

Peruskuntokaudella on hyvä hakea lisää voimaa hangesta ja rinteillä kiipeilemällä tietenkin maisemia ihaillen!

Osa reiteistä pidetään koneellisesti auki reipasta liikkumista ja rekiajeluita varten vuoden ympäri. Osa reiteistä on idyllisiä maisemareittejä jylhän vaaramaiseman keskellä. Lähiseudun rauhalliset maalaistiet tarjoavat myös hyvät puitteet vaikkapa kärryajelulle!

kuvia Maneesista, kentästä ja ratsastusalueista galleriassa

Kuvanauha aukeaa isompaan ikkunaan klikkaamalla kuvaa.

 

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png