Mukava tila ja porukka

Tutustu tarkemmin Ronivaaran tilaan, karvakorviin ja henkilökuntaan

Roni-tila sijaitsee Kuusamon Meskusvaarassa, vain 10 Kuusamon keskustasta ja 30 min matkan päässä Rukalta. Tilan on 26 ha, josta peltoa on reilu 8 ha. Loput tilasta on vaihtelevaa metsää ja monipuolista maastoa, perinnebiotooppeja, kosteikko sekä metsä ja peltolaitumia. Luonnon monimuotoisuus ja perinnemaiseman säilyttäminen on meille tärkeää. Isäntäväki asuu tilalla ja ottaa vieraat aina ennakkovarauksesta avosylin vastaan. 

Vaaramaiseman keskellä on tilaa harrastaa ja rentoutua. Upeat vaaramaisemat ja käytännölliset tilat tarjoavat hevosharrastajille hyvät puitteet toimia ja harrastaa. Rauhallinen kotoisa pihapiiri tarjoaa myös hyvät puitteet harrastamiselle, sosiaalipedagogiselle hevostoiminnalle ja Nepsy-valmennuksissa. 

Ruska Laukka Yritys toimii isäntäperheen kotitilalla

Ronin tilalla asustaa isäntäperhe, johon kuuluu vanhemmat ja 3 lasta. Perheyritys Ruska Laukka Ky tarjoaa monipuolisia hevospalveluja idyllisellä kotitilalla. Yritys on perustettu 2006, ja toimintaa on kehitetty määrämuotoisesti koko yrityksen elinkaarenajan. Talli on kehittynyt 2 hevosen kotitallista 20 hevosen kotipaikaksi. Tilan rakennukset ja muut alueet ovat laajentuneet toiminnan myötä. 
Meille tärkeitä arvoja on sekä hevosten, että ihmisten hyvinvointi, siksipä olemme mukana monissa hyvinvointiin liittyvissä kehityshankkeissa sekä järjestöissä. Olemme SRL:n hyväksymä talli sekä Suomen vaellustallien liiton että myös Green Care Finlandin jäsen. Henkilökuntaan ja yrityksen historiaan voit tutustua tarkemmin niiden omilta sivuilta.

Uudistuva hevostalous - Esimerkki hyvistä käytännöistä

Olimme esimerkkikohteena myös hippoliksen Uudistuva hevostalous-hankkeessa, jossa esiteltiin monenlaisia hevosalan hyviä käytäntöjä. Tässä esittelyvideo, joka tehtiin vierailusta luonamme. 

Lisätietoja hankkeesta http://www.hippolis.fi/uusihevostalous. 

Lue yrittäjän tarina
Eläinten hyvinvointi-matkailussa hanke

Olimme mukana ja testiauditointikohteena Lapin Yliopiston kansainvälisessä hankkeessa Eläimet ja vastuullinen matkailu: eläinten hyvinvointi liiketoiminnan kilpailutekijäksi. Tässä esittelyvideo, joka tehtiin toiminnastamme. Voit tutustua tarkemmin hankkeen tuotoksiin http://animaltourismfinland.com/. 

Testiauditoinnin tulokset

Hevoset ja muut karvakorvat

Nuo arvostetut ystävämme

Hevoset ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, joista tarinoita riittää. Tutustu tarkemmin hevosiin.  Meiltä löytyy myös suomenhevosissa harvinaisia värityksiä, joista kerromme mielellään lisää.

Ronivaaran tila ja puitteet

viihtyisä ja Toimiva ympäristö niin hevosille sekä ihmisille

Haluamme tarjota ystävillemme hyvät elinolosuhteet, joissa on mahdollisuus lajille tyypilliseen käyttäytymiseen.
Siksi hevoset asuvat pihatoissa, vierailevat tallissa ja monipuolisesti maastoissa, kentällä ja maneesissa.
Ihmisille löytyy myös tallista nykyajan mukavuudet.

mukavat ihmiset ja toimintaperiaatteet

tuttu ja  turvallinen henkilökunta

 Toiminnassamme korostamme hevosten hyvää kohtelua ja oikeutta lajinmukaiseen käyttäytymiseen. Opetamme hyviä hevosmiestaitoja ja hevosten kanssa toimimista. Arvostamme myös puhdasta maalaisjärkeä. Hyvinvoivat hevosemme ovat turvallisia ja monipuoliseen työhönsä koulutettuja.