Talli ja oheistilat

viihtyisät ja toimivat  tilat 

Ronivaaran pihapiiri ja talli huokuu vanhanajan tunnelmaa nykymukavuuksin. Idyllisessä tallissa viihtyvät sekä hevoset että ihmiset. Tallin on toiminnallisuus on mietitty tarkkaan ja siksipä siellä on helppo ja turvallista  toimia. Hyvä järjestys lisää turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Kotoisa talli

Tallissa on tilavat 9 - 14 m2 karsinat 7 hevoselle ja runsaasti käytävätilaa. Rakennusmateriaaleina on käytetty paikallista puuta. Lattian kumipinnoite on miellyttävä pohja kavioille ja  hoitajille. 
Lämmin talli, varuste- ja kuivaushuone, pesupaikka lämminvesipisteineen antavat käyttömukavuutta talvisaikaan hevosten hoitajille. Kätevästi sijoitettu lato, lantala ja rehukeittiö helpottavat tallirutiineja huomattavasti. 
Karsinoissa on kumimatot, heinätelineet, vesiautomaatit, ruokakupit ja suolakivet. Karsinoissa on etuseinässä liukuportti, jonka yli hevoset pystyvät seuraamaan hyvin mitä tallissa tapahtuu. Väliseinien kalterit ovat ilmavat, ja sopuisat hevoset voivati tervehtiä ystäviään ja toteuttaa lajinmukaiseta käyttäytymistä. Lämpimässä tallissa on hyvä ilmanvaihto ja ilmatilaa riittävästi.

Viihdymme siistissä talliympäristössä 

Tallissa on monipuolinen varustelu ja tavaroille on omat paikkansa. Tallin tilat on suunniteltu käytännöllisiksi ja työmukavuutta ajatellen.

Tallin oheistilat

    Tallin yhteydessä sijaitsee varustehuone, jossa kaikilla varusteilla on omat paikkansa. Varustehuoneessa on kaikki tavarat järjestyksessä ja välineet varustehuollolle sekä reki- että kärryajeluvarusteille.

    Varusteiden säilytys- ja kuivaushuoneessa on säilytystiloja vakioasiakkaille sekä yksityisten hevosten varusteille. Pesupaikka on myös käytettävissä, kuten tallin pesukone varusteiden pesuun. 

    Tallin yhteydessä ja pihapiirissä on hyvät tilat hevosten hoitamiseen ja laittamiseen. Puomit ovatkin kovassa käytössä kesäisin. 
    Tallin ja maneesin yhteydessä on suuri lato ja säilytystilat rehuille, kärryille, rattaille ja tietenkin  rekivehkeille, joita on jo taloon kertynyt aikalailla. Työvälineille, ruuille ja muille on omat säilytyshuoneet ja selkeät säilytystilat opastettuna.

Viihtyisät tilat myös ihmisille

Tallituvasta tallin yhteydessä on hyvä seurailla hevosten toimia tallissa ja rentoutua kunnon puulaverilla eväitä nauttien tallin hengestä. Tallikissa Otto viihdyttää vieraita lämpimässä tallituvassa.

Kotoisa tallitupa on tallin sydän missä tavataan ja vietetään aikaa yhteisen harrastuksen parissa. Keittonurkkauksessa teekannu on varsinkin talvella kuumana, ja iloinen porina täyttää keittiön. 

Tallituvan vieressä on pieni ja mukava toimisto, jonka yhteydessä sijaitsee lääkekaapit. Toimistossa on myös myytävänä olevia hevosvarusteita sekä aineita käsivarastossa.  Asiakas WC on toimiston yhteydessä. 

Tallituvassa on lainavarusteita, kypärät, liivit ja käsineitä asiakkaidemme käyttöön. Tallilla on säilytystilat vakioasiakkaiden sekä yksityisratsukoiden varusteille.  
Vintissä on mukava kokoontua isomallakin porukalla. Vintti on uusi toimisto- ja vastaanottotila.

Kuvia tallista ja tiloista