Ruska Laukka - Iloiset suomenhevospalvelut Kuusamo-Ruka alueella

Ronivaaran tila ja pihapiiri

Ronivaaran Pihapiirissä rauhoittuu kiireinenkin

Ronivaaran tila sijaitsee n. 10 min päästä Kuusamon keskustasta ja vain 30 min päässä Rukalta vaaramaisemien keskellä. Tilan ympäristö on rauhallinen ja luonnon monimuotoisuus on hyvin läsnä ympäristössä. Vaaramaiseman keskellä on tilaa harrastaa ja rentoutua. Upeat vaaramaisemat ja käytännölliset tilat tarjoavat hevostoiminnalle hyvät puitteet. Rauhallinen kotoisa pihapiiri tarjoaa myös hyvät puitteet rennolle harrastamiselle ja hevosavusteiselle toiminnalle.

Hevoset ovat meille tärkeitä perheenjäseniä. Haluamme tarjota ystävillemme hyvät elinolosuhteet, joissa on mahdollisuus lajille tyypilliseen käyttäytymiseen. Toiminnassamme korostamme hevosten hyvää kohtelua ja oikeutta lajinmukaiseen käyttäytymiseen. 

Kuvia Ronivaaran pihapiiristä

Ronivaara tilan ympäristö

Roni-tila sijaitsee Kuusamon Meskusvaarassa, Ronivaarassa. Tilan koko on 26 hehtaaria, josta peltoa on reilu 8 hehtaaria. Loput tilasta on vaihtelevaa metsää ja monipuolista maastoa. Tilan alueella on paljon perinnebiotoopeja ja metsälaitumia, joita hevoset laiduntavat. Tilan alueella on myös Ronin kosteikko.

Pihapiirin rakennuset

Tunnelmallinen Kyläsepänpaja

Pihapiirissämme oleva Kuusamon viimeinen toiminnassa ollut kyläsepänpaja on näkemisen arvoinen paikka. Ahjo sepän työkaluineen ja töineen odottavat pajassa vieraita palvellen nyt tarjoilupaikkana. 
Pajassa tulen loimussa ja lämmössä on mieleenpainuva tunnelma. Nokipannukahvit ja nisut maittavat lämpimän ahjon loisteessa. Pajan lämmössä on mukava tutustua sepän varusteisiin ja nauttia tarjoiluista. Rekiajelun tai maastoretken päätteeksi tarjoilemme eväät sepänpajalla tulilla. Matkalaiset saavat itse paistaa oman makkaran mielenmukaiseksi rauhassa kypsytellen.

Viihtyisä punainen tupa ja nuotiopaikka

Vanhassa punaisessa tuvassamme voit tutustua vanhoihin perinteisiin hevosvarusteisiin ja työvaljaisiin kynttilän- ja nuotionvalossa retkieväiden yhteydessä. Tuvan esineet kertovat omaa tarinaansa kuuntelijoille avotulen loisteessa.

Pihapiirissä sijaitsee myös suuri nuotiopaikka mäntyjen katveessa suojaisassa paikassa ratsastuskentän ja punaisen tuvan lähimaastossa. Paikka on oiva myös tapahtumille ja suuremmille porukoille, tuvasta näkee ratsastuskentälle hyvin.