Ruska Laukka - Iloiset suomenhevospalvelut Kuusamo-Ruka alueella

Ronivaaran henkilökunta

olet lämpimästi tervetullut vieraaksemme Ronivaaraan

Ronivaaran porukka toivottaa vierailijat lämpimästi tervetulleeksi pihapiiriin. Perheyrityksemme Ruska LaukkaKy on 2005 perustettu Kuusamossa toimiva yritys, joka tarjoaa monipuolisia suomenhevos- ja hyvinvointipalveluja Kuusamossa. Suomenhevoset, eläiavusteisuus, hyvinvointia tukeva toiminta ja yhteisöllisyys vahvaa osaamisaluetta ja näkyvät yrityksen päivittäisessä toiminnassa.  Toinen perheyrityksemme Petäjäkylä Ky tarjoaa majoituspalveluja Petäjälammen rannalla, tutustu www.petajalampi.fi sekä hotellimajoitusta pienessä perhehotellissamme Kuusamon keskustassa, tutustu www.kuusanka.fi

Palveluksesssanne reippaat ronivaaralaiset

Sanna

Tilan emäntä Sanna vastaa tilan toiminnasta, suunnittelusta ja käytännön organisoinnista. Hän on harrastanut hevosia nuoresta lähtien, kiinnostuksen kohteena on ollut eri ratsastuksen lajit, mieleisimpänä kouluratsastus. Sydäntä lähellä ovat hevosten kouluttaminen ja hevoslähtöinen ratsastus. Sanna  valmentautuu aktiivisesti. Hän on käynyt CR-ohjaajakoulutuksen, sekä istuntaan liittyviä koulutuksia.
Sanna on aikanaan valmistunut nuorisotoiminnan ohjaajaksi painopisteenä erityisnuorisotyö. Hän on työskennellyt erityiskoululla ja perusopetuksessa erilaisissa tehtävissä noin 6 vuotta ja 10 vuotta ennen yrittäjyyttä hän toimi IT-alalla markkinointi- ja tuotepäällikön tehtävissä. Hän suoritti työn ohella MKT-tutkinnon, kasvatustieteiden, sosiaalipolitiikan sekä tietojenkäsittelytieteiden opintoja Oulun yliopistossa. Hän on käynyt myös  sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajankoulutuksen (SPHT-ohjaaja) sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja (Nepsy-) valmentaksi. Hän osallistuu eläinavusteisten hyvinvointipalveluiden kehittämiseen.

harri ja pojat

Tilan isäntä Harri on myös ammatiltaan yrittäjä. Perheen toinen yritys Petäjäkylä tarjoaa monipuolisia majoituspalveluita Petäjälammen rannalla. Harri vastaa pihapiirin rakennusprojekteista sekä korjauksista. Huolto, rakentelut ja ympäristön huoltotyöt ovat Harrin rutiineja. Voit törmätä ystävälliseen isäntään puuhaamassa pihapiirissä. Hän osallistuu tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja ajeluihin. Rauhallinen isäntä on toinen Ronivaaran vankkumattomista pilareista.  Tilan nuoripolvi Onni ja Oskari osallistuvat toimintaan omalla tavallaan ahkerasti touhuten. Poikien vastuualueena on erityisesti hevosten siedättäminen erilaisiin liikkuviin ja lentäviin esineisiin ja mitä kummallisempiin ääniin. Tämän työ vilkkaat veljekset ovat suorittaneet kiitettävästi ja siksipä hevosemme toimivat hyvin myös muuttuvissa tianteissa. 

nea

Talon tyttö Nea on kasvanut hevosten keskellä ja ratsastanut suurimman osan elämästään erilaisia hevosia. Nea ratsastaa tallin kaikkia hevosia ja valmentautuu monipuolisesti muualla ja meillä vierailevien valmentajien opetuksessa. Sydäntä lähellä ovat esteet, joita hän on treenannut vuosia SRL:n estealuerenkaassa. Nea kisaa sekä esteit että koulua mutta sydäntä lähinnä ovat esteet. Nea on suorittanut jo ratsastuksen ohjaajan opinnoista hevosalan opinnot ja suorittaa reaaliaineita työn ohella, samalla työskennellen perheyrityksessä.
Nea on jo lunastanut paikkansa perheyrityksessä ja vastaa jo tallin päivittäisestä käytännön pyörittämisestä. Hänen sydäntä lähellä on myös opettaminen ja erilaisten asiakasryhmien kanssa toimiminen. Hän hoitaa jouhevasti sekä suomalaiset, että ulkomaalaiset asiakkaat.
Nea kouluttaa myös tilan hevosia. Hän aloittaa myös nykyään nuoret hevoset, ja kouluttaa myös yhteistykumppanimme hevosia esitetäväksi mm. suomehevosten laatuarvosteluissa.

Aino

Ronivaaran oma kasvatti Aino työskentelee tallilla ja suorittaa sekä lukio-opintoja että ratsastuksen ohjaajan opintoja tavoitteena kolmoistutkinto. Reipas ja iloinen Aino on ehtinyt touhuta hevosten kanssa monenmoista ja nähdäänkin mukana kaikessa touhussa. Aino treenaa määrämuotoisesti sekä koulua että esteitä. Aino nähdään maastoissa ja tunneilla ja muissakin tapahtumissa Ronivaarassa. Aino osallistuu myös hevosavusteiseen työhön. Aino osallistuu myös nuorten hevosten kanssa puuhaamiseen ja kouluttamiseen.

veera

Veera työskentelee tallilla, osallistuu päivittäiseen hevosten hoitoon ja asiakaspalveluun. Hän on aikaisemmalta ammatiltaan kokki, joten ohjelmien tarjoilut ja leirimuonitus on hänen käsialaa. Veeraa nähdään minitunneilla, maastoissa, tunneilla ja kaikenlaisessa hevostoiminnassa ja hevosavusteisissa töissä. Veera täydentää työskentelyn ohella aikoinaan vajaiksi jäänyttä ratsastuksenohjaajan tutkintoa ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutus on myös suunnitelmissa. 

Mari

Mari on kohta valmistuva, eläinavusteiseen työskentelyyn perehtynyt toimintaterapeutti. Marin työparina tallilla pyörivät kuntoutuskoirat Halla ja Tähti.  Aiemmalta koulutukseltaan Mari on koiravaljakko-opas ja kotoa löytyykin lauma rekikoiria, joiden kanssa hän kilpailee SM-tasolla. Hän on suorittanut myös Koirat Kasvatus-ja Kuntoutustyössä ry:n Koira-avusteisen työskentelyn täydennyskoulutuksen, joka antaa valmiuksia ammatilliseen työskentelyyn koirien kanssa kasvatus-, sosiaali- ja terveysaloilla. Erilaisten koiraurheilulajien lisäksi Mari harrastaa vapaa-ajalla retkeilyä, ratsastusta ja valokuvausta.