Henkilökunta

olet lämpimästi tervetullut vieraaksemme

Ronivaaran porukka toivottaa vierailijat ja harrastajat lämpimästi tervetulleeksi aktiiviseen pihapiiriin. Perheyrityksemme Ruska LaukkaKy on 2005 perustettu Kuusamossa toimiva yritys, joka tarjoaa monipuolisia hevospalveluja vuoden ympäri sekä paikallisille harrastajilleettä matkailijoille. Hevostoiminta ja yhteisöllisyys ovatkin vahvaa osaamisaluetta ja näkyvät yrityksen toiminnassa vahvasti.  Toinen perheyrityksemme Petäjäkylä Ky tarjoaa majoituspalveluja, tutustu www.petajalampi.fi sekä hotellimajoitusta pienessä perhehotellissamme Kuusamon keskustassa, tutustu www.kuusanka.fi

Palveluksesssanne reippaat ronivaaralaiset

Sanna

Sanna vastaa yrityksen ja tilan toiminnasta. Hän vastaa myös toiminnan suunnittelusta ja käytännön organisoinnista. Sanna on harrastanut hevosia monipuolisesti nuoresta lähtien. Kiinnostuksen kohteena on monipuolisesti koulu-, esteratsastus, joissa nyt kouluratsastus. Sydäntä lähellä ovat hevosten kouluttaminen ja hevoslähtöinen ratsastus.  Opettamisessa on palkitsevinta oppilaiden uusien asioiden oppiminen ja oivaltaminen. Sanna  valmentautuu aktiivisesti sekä suomalaisten että ulkomaalaisten valmentajien opissa. Hän on käynyt CR-koulutuksen, sekä erilaisia istuntaan liittyviä koulutuksia.
Sanna on aikanaan valmistunut nuorisotoiminnan ohjaajaksi painopisteenä erityisnuorisotyö. Hän on työskennellyt erityiskoululla ja perusopetuksessa erilaisissa tehtävissä noin 6 vuotta ja 10 vuotta ennen yrittäjyyttä hän toimi IT-alalla markkinointi- ja tuotepäällikön tehtävissä. Hän suoritti työn ohella myös MKT-tutkinnon, kasvatustieteiden, sosiaalipolitiikan sekä tietojenkäsittelytieteiden opintoja Oulun yliopistossa. Hän on käynyt myös  sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajankoulutuksen (SPT-Ohjaaja) sekä ratkaisukeskeisen neuropsykiatriseksi valmentajaksi (NEpsy-valmentaja) ja osallistuu aktiivisesti hevosavustesen toiminan kehittämiseen.

harri ja pojat

Harri on ammatiltaan yrittäjä. Perheen toinen yritys Petäjäkylä tarjoaa monipuolisia majoituspalveluita Kuusamossa, rauhallisen Petäjälammen rannalla. Tutustu tarkemmin www.petajalampi.fi Huolto, rakennushommat sekä lumityöt ovat Harrin päivittäisiä rutiineja. Voit törmätä ystävälliseen isäntään puuhaamassa pihapiirissä. Hän osallistuu tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja ajeluihin itseoikeutettuna rekikuskina. Rauhallinen isäntä on toinen Ronivaaran vankkumattomista pilareista. 


Tilan nuoripolvi Onni ja Oskari osallistuvat toimintaan omalla tavallaan ahkerasti touhuten. Poikia kiinnostaa kovasti traktorihommat ja rakentamisprojektit. Pihapiirissä onkin poikien varjoprojekteja sekä traktorien muodossa että iki-omalla majatyömaalla, johon koko ajan on rakenteilla jotain uutta.
Poikien vastuualueena on erityisesti hevosten siedättäminen erilaisiin liikkuviin ja lentäviin esineisiin ja mitä kummallisempiin ääniin. Tämän työ vilkkaat veljekset ovat suorittaneet kiitettävästi ja siksipä hevosemme toimivat hyvin myös muuttuvissa tianteissa. Poikien ratsu on etuoikeutetusti Venni-poni, mutta tandemit siskon kanssa sujuvat myös kaikissa askellajeissa :D

nea

Talon tyttö Nea on kasvanut hevosten keskellä ja ratsastanut suurimman osan elämästään erilaisia hevosia. Nea ratsastaa tallin kaikkia hevosia monipuolisesti ja valmentautuu monipuolisesti muualla ja meillä vierailevien valmentajien opetuksessa. Lisäksi esteillä Pia Linströmin ja Pinja Immosen silmän alla sekä myös vuosia SRL:n estealuerenkaassa. 
Nea kisaa sekä esteitä, vähän koulua mutta sydäntä lähinnä ovat esteet. Nea on suorittanut jo ratsastuksen ohjaajan opinnoista hevosalan opinnot ja suorittaa reaaliaineita työn ohella, samalla työskennellen perheyrityksessä.
Nea on jo lunastanut paikkansa perheyrityksessä ja   vastaa jo tallin päivittäisestä käytännön pyörittämisestä apureiden kanssa. Hänen sydäntä lähellä on myös opettaminen ja erilaisten asiakasryhmien kanssa toimiminen. Hän hoitaa jouhevasti sekä suomalaiset, että ulkomaalaiset asiakkaat.
Nea kouluttaa yhä enempi myös tilan hevosia. Hän aloittaa myös nykyään nuoret hevoset, ja kouluttaa hevoslapsia ja nuorisoa eteenpäin. Hän kouluttaa myös yhteistykumppanimme hevosia esitetäväksi mm. suomehevosten laatuarvosteluissa.

Aino

Ronivaaran oma kasvatti Aino työskentelee tallilla ja suorittaa sekä lukio-opintoja että ratsastuksen ohjaajan opintoja tavoitteena kolmoistutkinto. Reipas ja iloinen Aino on ehtinyt touhuta hevosten kanssa monenmoista ja nähdäänkin mukana kaikessa touhussa. Aino treenaa määrämuotoisesti sekä koulua että esteitä. Aino nähdään jo maastoissa ja minitunneilla ja muissakin tapahtumissa Ronivaarassa. Aino osallistuu myös aktiivisesti hevosavusteiseen työhön. Aino osallistuu yhä enemmän myös nuorten hevosten kanssa puuhaamiseen, asioiden esittelyyn ja kouluttamiseen.

veera

Veera työskentelee tallilla, osallistuu päivittäiseen hevosten hoitoon ja asiakaspalveluun. Hän on aikaisemmalta ammatiltaan kokki, joten ohjelmien tarjoilut ja leirimuonitus on hänen käsialaa. 
Veeraa nähdään minitunneilla, maastoissa, kaikenlaisessa hevostoiminnassa ja hevosavusteisissa töissä. 
Tarkoitus onkin täydentää työskentelyn ohella aikoinaan vajaiksi jääneet ratsastuksenohjaajan tutkinto ja myös sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutus. 

mummi

Kaikkien yhteinen mummi on tallitytöistä varttunein. Mummi nähdään mukana Ronivaaran touhuissa, aina siellä missä apua tarvitaan. Mummi on myös paljon jokapaikassa, ahkera ikiliikkuja ehtii tehdä monenmoista toimea Ronivaarassa käydessään. Mummi on myös lainamummi monelle Ronivaaralaiselle. Myös ukki nähdään mummin mukana puuhissa. Heidän nuorin lapsihan on Nessu. :) 

Mummi on paikalla ja oikeutettu kuvaaja tapahtumissa kuin tapahtumissa.