Talli ja oheistilat

viihtyisät ja toimivat tilat

Ronivaaran pihapiiri ja talli huokuu vanhanajan tunnelmaa nykymukavuuksin. Idyllisessä tallissa viihtyvät sekä hevoset että ihmiset. Tallin toiminnallisuus on mietitty tarkkaan ja siksipä siellä on helppo ja turvallista  toimia. Hyvä järjestys lisää turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Kotoisa talli

Tallissa on tilavat 9 - 14 m2 karsinat 7 hevoselle ja runsaasti käytävätilaa. Rakennusmateriaaleina on käytetty paikallista puuta. Lattian kumipinnoite on miellyttävä pohja kavioille ja  hoitajille. 
Lämmin talli, varuste- ja kuivaushuone, pesupaikka lämminvesipisteineen antavat käyttömukavuutta talvisaikaan myös hevosten hoitajille. Kätevästi sijoitettu lato, lantala ja rehukeittiö helpottavat tallirutiineja huomattavasti. 
Karsinoissa on kumimatot, heinätelineet, vesiautomaatit, ruokakupit ja suolakivet. Karsinoissa on etuseinässä liukuportti, jonka yli hevoset pystyvät seuraamaan hyvin mitä tallissa tapahtuu. Karsinoiden väliseinien kalterit ovat ilmavat ja sopuisat hevoset voivati tervehtiä ystäviään ja toteuttaa lajinmukaiseta käyttäytymistä. Lämpimässä tallissa on hyvä ilmanvaihto ja ilmatilaa riittävästi.

Viihdymme siistissä talliympäristössä 

Tallissa on monipuolinen varustelu ja tavaroille on omat paikkansa. Tallin tilat on suunniteltu käytännöllisiksi ja työmukavuutta ajatellen.

Tallin oheistilat

    Tallin yhteydessä on varustehuone, jossa kaikki varusteet ovat järjestyksessä. Siellä on myös välineet varustehuollolle sekä reki- että kärryajeluvarusteille.
    Varusteiden säilytys- ja kuivaushuoneessa on säilytystiloja vakioasiakkaille sekä yksityisten hevosten varusteille. Pesupaikka on myös käytettävissä, kuten tallin pesukone varusteiden pesuun. Tallin yhteydessä ja pihapiirissä on hyvät tilat hevosten hoitamiseen ja laittamiseen. Pihan puomit ovatkin kovassa käytössä kesäisin. 
    Tallin ja maneesin yhteydessä on lato ja säilytystilat kärryille, ja tietenkin  rekivehkeille, joita on jo taloon kertynyt aikalailla. Ruuat ja säilyy hyvin rehukeittiössä.

Viihtyisät tilat myös ihmisille

Tallituvasta tallin yhteydessä on hyvä seurailla hevosten toimia tallissa ja rentoutua kunnon puulaverilla eväitä nauttien tallin hengestä. Tallikissa Otto viihdyttää vieraita lämpimässä tallituvassa.
Kotoisa tallitupa on tallin sydän missä tavataan ja vietetään aikaa yhteisen harrastuksen parissa. Keittonurkkauksessa teekannu on varsinkin talvella kuumana, ja iloinen porina täyttää keittiön. 
Tallituvan vieressä on asiakas WC, ja pukeutumistila, josta löytyvät lainavarusteita, kypärät, liivit ja käsineitä asiakkaidemme käyttöön. Tilan yhteydessä on myös pesukone ja säilytystiloja.

Kuvia tallista